Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Mardin Büyükşehir Başakspor ile eşleşen Altay, tarihi organizasyonda üst turları hedefliyor. Anlamlı kupayı daha önce 2 kez müzesine götüren Siyah-beyazlı ekipte Sportif Direktör Özden Töraydın ve Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, kadro genişliklerinin kupa mesaisinde en büyük avantajları olduğunu söylediler.

TÖRAYDIN: TURU GEÇMEK İSTİYORUZ

Geçen yıl Türkiye Kupası’nda Kırşehirspor ve Kastamonuspor ile uzak deplasmana gittiklerini hatırlatan Töraydın, “Kura çekimi günü kendi aramızda içeride oynarız diye espri oldu. Ancak çekebileceğimiz en uzak kurayı çektik ve deplasmana gideceğiz. Türkiye Kupası’na kulüp olarak büyük önem veriyoruz. Sezon başında ona göre bir kadro oluşturduk. Ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncularımız mücadele edecek” dedi.

Altay’ın tarihinde iki kez kupayı kazandığını vurgulayan Töraydın, “Türkiye Kupası’na verdiğimiz önem büyük. Mardin’de olsa başka bir uzak deplasmanda olsa çıkıp motive olup turu geçmek istiyoruz” diye konuştu.

KARAFIRTINALAR: TÜRKİYE KUPASI’NIN BİZİM İÇİN MANEVİ DEĞERİ VAR

Türkiye Kupası’nın Altay için manevi değeri olduğuna belirten teknik direktör Sait Karafırtınalar da “Bu kupayı iki defa kazanmış ve 7 defa final oynamış bir takımdan bahsediyoruz. Uzak bir kura çektik. Mardin de olsa Hakkari de olsa bu maçı oynayacağız. Mardin deplasmanından sonra Adana deplasmanına gideceğiz bir tek şanssızlık bu oldu. Ancak asla mazeretimiz yok” dedi.

ASLAR İZMİR’DE KALDI

Siyah-beyazlı kulüp, salı günü saat 14.00’da Mardin Şehir Stadı’nda oynayacağı karşılaşma için pazartesi sabah erken saatlerde Diyarbakır aktarmalı olarak Mardin’e uçtu. Kafilede lig maçlarında fazla forma şansı bulamayan oyuncular yer aldı. Altay kafilesi, kupa maçının ardından İzmir’e dönerek ligde Adanaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.