Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milliyetçi Hareket Parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi yaptığı açıklamalar ve suçlamalar sebebiyle kınadı. İl Başkanı Yücel, “MHP’nin Genel Başkanımıza ‘terör örgütleriyle iş birliği yaptığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması için komisyon kurduklarını açıklamasını hayretle izledik. Bu, en hafif tabiriyle hadsizliktir, kendini bilmezliktir. MHP liderinin bu absürt açıklamasından tam 1 gün sonra, Aydın Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin, 3 kişi tarafından evinin önünde saldırıya uğramıştır” dedi.
 
MHP iZMİR'DE YÜCELE'E JET CEVAP
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e cevap; Şahin, “Bölücülüğü tescilli HDP ile ortaklık kuran Kılıçdaroğlu, bunu kabullenenler de sizlersiniz. MHP konuyu araştırıyor diye niye paniğe kapılıyorsunuz?” diye sordu.
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu parti içinde kurduğumuz bir komisyonla incelemeye aldık” diyerek yaptığı açıklamanın İzmir yankıları sürüyor. CHP’den tekrar il başkanı adayı olup olamayacağı kesinlik kazanmayan Deniz Yücel’in ifadelerine karşı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den cevap geldi. Şahin, Sayın Yücel’i uyardık ama O dinlemedi. MHP ve Onun muhterem lideri hakkında konuşmak kendisinin boyunu aşar. Sayın Yücel MHP’ye değil, ilkönce CHP’nin HEP’ten HDP’ye uzanan, oradan Habur mimarlarından Sezgin TANRIKULU’na ve diğer yetkililerine ulaşan çizgisine baksın. Üzülerek söylüyorum CHP’nin geçmişi bölücü mihraklarla ilişkilerle doludur. Arşiv kayıtlarını önüne sermeye hazırız.” İfadelerini kullandı.