EGE MECLİSİ - İzmir Kan Ordusu Kanser Derneği, şehir dışından tedaviye gelen hasta çocuklar ve aileleri için "Onko ve Hemoto Köyü" açmayı hedefliyor. Bu köy sayesinde hem ailelerin hastane köşelerindeki zorluklardan kurtulmasını hem de çocukların daha güzel bir ortamda vakit geçirmesini sağmayı amaçladıklarını söyleyen dernek başkanı Serhat Aytan, "Bu hayal gerçekleşmeden ölmek istemiyorum" dedi.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde apilastit anemi teşhisiyle ilik nakli olan arkadaşına 6 ay refakatçi olan ve bu esnada ihtiyaçları daha yakından görme fırsatı bulan İzmir Kan Ordusu Kanser Derneği Başkanı Serhat Aytan, arkadaşının hastalığının ardından gönüllü olarak hastalara yardımda bulunmaya başladı ve bir süre sonra da Kan Ordusu Kanser Derneği'ni kurdu. 2015 senesinde kurulan dernek kapsamında, Ege Üniversitesi'nde kanser ve türevleri hastalıklarla savaşan çocuklar ve ailelerine Türkiye'nin her yerinden yardım gelmeye başladı. Kan, trombosit ihtiyacı yanı sıra hasta çocuklar ve ailelerine maddi ve manevi destekte bulunduklarını aktaran Başkan Aytan, "İzmir Bornova Küçükpark'ta da 4 tane evimiz var. Bu evlerde şehir dışında gelmiş dar gelirli ailelerin konaklamasını sağlıyoruz. Elektrik, su, doğalgaz ve internet ihtiyacını karşılıyoruz. Ancak en büyük hayalimiz 30 ailelik bir yaşam köyü kurmak ve ailelerin burada birbirine destek olarak yaşamalarını sağlamak" dedi. 

ONKO VE HEMOTO KÖYÜ

"Köyün adını da çocuklara soracağız, henüz koymadık ama ben şimdilik onko ve hemoto köyü diyorum" diyen Aytan, şöyle konuştu:"Bornova'ya 20-25 dakikada ulaşabilecek mesafede bahçesi olan, meyve ağaçları olan, 30 ailenin barınabileceği ve tüm masrafların karşılanabileceği bir köy hizmeti sunmak istiyoruz. Çünkü hastanede insanların zor şartlar altında kaldığına, kartonlar üzerinde yattığına şahit oldum. Özellikle İzmir dışından gelmiş aileler için bu çok önemli. Bu hastalık sürecinin daha güzel bir ortamda, güvenli bir ortamda, konforlu bir ortamda yaşanması önemli. Aynı hastalıkla mücadele eden aileler, birbirlerine destek olabilirler. İstiyoruz ki çocuklar, akülü arabalarının olduğu, bahçede ağaçların olduğu ve içinde mutlu oldukları bir yerde olsunlar. Bu hayal gerçekleşmeden ölmek istemiyorum diye dua ediyorum hep." 

ÇOCUKLAR NE İSTERSE ONU YAPIYORUZ

Haftanın 3 günü dernek binasında çocukların istedikleri ve yiyebilecekleri yemekleri yaparak, hastaneye götürdüklerini anlatan Aytan, "Derneğimizdeki her şeyi çocuklarımıza sorarak yapıyoruz. Onlar ne isterse, onların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çocuklar genelde laptop, playstation, Barbie evi istiyolar, yardımseverlerimizle de bu istekleri karşılıyoruz. Bu hastalıkta, kemoterapi ve doktorlar kadar mutluluk ve imkanlar da hastalığın seyrini değiştirebiliyor. Yanı sıra hemşire, doktor ve ailelerin de işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bazen tedavide çocukların yapmak istemedikleri şeyler oluyor. Ödüllendirme yöntemini çok doğru bulmasak da bu yöntemle yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.  

DÜZENLİ KAN VE TROMBOSİT BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ

İzmir'in yanı sıra Diyarbakır, Uşak, Denizli ve daha bir çok ilden destek aldıklarını dile getiren Aytan, "Gönlümüzden geçen Ege'de yaptığımız her şeyi diğer hastanelerde de yapabilmek. Bize destek olan çok güzel insanlar var, yalnız değiliz, çok sayıda gönüllümüz var. Yapılan 10TL'lik bir bağış bile bizim için çok önemli. Kan ve trombosit bağışı için ise lütfen ilanları beklemeyin çünkü ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Ege'deki akış rayına oturdu, düzenli gelen gideni var ancak mesela Dokuz Eylül Hastanesi için kan ve trombosit ihtiyacı sık sık yaşanıyor. Bu konuda da özellikle hastaneye yakın yaşayan İzmirlilerimizden ricada bulunuyoruz" şeklinde konuştu. 

25 EKİMDE SİZ DE DESTEK OLUN!

Tedavinin bazı aşamalarında yurtdışından alınması gereken destekler için maddi bağışlara da çok ihtiyaç olduğunu aktaran Aytan, Gündoğdu Rotary Kulübü himayesinde 25 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan konsere de tüm İzmirlileri davet etti. Dernek yararına yapılan konser gelirinin tamamı, dernek hesabına aktarılacak. 

DERNEĞE ULAŞMAK İÇİN ADRESLER:

Facebook: Kan Ordusu Kanser Derneği 

Instagram: Turkiyekanordusu