Çeşme Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi oy birliği ile 202 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. Canlı yayınlanan mecliste konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “2020 yılı bütçesinin ve aldığımız tüm kararların Çeşme’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Çeşme Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 2020 yılı gelir gider bütçesinin görüşüldüğü mecliste Çeşme Belediyesi 2020 yılı Bütçe Tahminleri ile Gelir Tarifesini içeren Bütçe Kararnamesi, Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile 202 milyon 700 bin lira olarak kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun oy birliğiyle kabul edildiği mecliste, 2020 yılı Mali Yılı ve izleyen iki yılın gelir gider bütçesi ile 11 maddeden oluşan Denge Kararnamesi ve 17 maddeden oluşan Ekli Tarife Cetvelleri de oy birliği ile meclisten geçti.

2019’a göre yüzde 4 arttı

Bir önceki yıl 190 milyon 772 bin lira olarak belirlenen Çeşme Belediyesi’nin 2020 Yılı Mali Bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 202 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. Toplam yatırım bütçesi ise 58 milyon 567 bin lira oldu. Yeni kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bütçesi ise 31 milyon 467 bin lira olarak belirlendi.

“Çeşme için en verimli şekilde kullanacağız”

Mecliste bütçeyi değerlendiren konuşmasına, Barış Pınarı Harekatı’na katılan tüm askerlerin burunları bile kanamadan yurda dönmesini temenni ederek ve başarılar dileyerek başlayan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Canlı yayın yapılarak, halka açık gerçekleştirilen Meclis’te ihtiyaçların sınırsız, kaynakların sınırlı olduğunu dile getiren Başkan Oran, bütçenin Çeşme için en verimli şekilde kullanılacağını belirterek, “2020 yılı bütçesinin ve aldığımız tüm kararların Çeşme’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.