Buca Belediyesi, nüfus yoğunluğuna paralel olarak madde bağımlılığının büyük problem yarattığı ilçede, soruna birinci elden el koydu, Belediye Meclisi bünyesinde bu konuya ilişkin bir komisyon kurdu. Uyuşturucuya karşı sporu, sanatı ve bilimi panzehir olarak sunan projelerine devam eden belediye, bu kapsamda yaratıcı çalışmalara imza atacak. 

Resmi rakamlara göre 500 bin, fiiliyatta 800 bin kişiye dayanan nüfusa sahip Buca Belediyesi, kentlerin en büyük asayiş problemlerinden biri olan uyuşturucuya karşı geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönem de yoğun bir kampanya gerçekleştiriyor. Kentin geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan belediye, bu çabalarını Belediye Meclisi’nde komisyon kurarak daha resmi bir aşamaya taşıdı. CHP, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinden oluşan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, öncelikle gençlerin madde bağımlılığına karşı duyarlılık kazanarak zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak. 

ÖNCE ÖNLEM SONRA MOTİVASYON

Belediye CHP Meclis Üyesi Bülent Uygur’un girişimleriyle kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, 7 ay süreyle görev yapacak ve gençler başta olmak üzere tüm yaş gruplarına yönelik önleyici ve bağımlılıktan kurtulmayı motive edici çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kentteki tedavi merkezleri başta olmak üzere pek çok kurumla işbirliği yapmak için kolları sıvayan komisyon, belediye bünyesindeki merkezler aracılığı ile madde bağımlılığına karşı farkındalık yaratarak anne ve babalara da ulaşacak. CHP’li Meclis Üyeleri Bülent Uygur, Uğur Aydın,  Filiz Meraklı ve AK Partili Meclis Üyesi Abdürrahim Ertaş, MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Kartal’ın yer aldığı komisyon, üç partinin ortak çalışması olarak da tüm Türkiye’ye örnek oldu. 

“ÜÇÜNCÜ SAYFALARDA KANIKSANMASINI İSTEMİYORUZ”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Bazı kaynaklara göre maalesef bu bağımlılığın 9 yaşa kadar indiğini görüyoruz. Okul önlerinde, parklarda ve evlerde madde bağımlılığına dair yaşanan acı olayların gazetelerin üçüncü sayfalarında kanıksanmasını istemiyoruz. Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklarla başlayan bu bağımlılık türleri zaman içinde kimyasallara kadar uzanabiliyor. Geleceğimizin uyuşturulmaması için biz göreve gelir gelmez güçlü bir bilinçlendirme kampanyası yaptık. Şimdi bunu komisyon ile devam ettirmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.