Uşak Eşmeli çiftçilere müjde 1030 dekar verimli tarım arazisine can suyu verecek Dervişli barajı tamamlandı. 540.000 m3 su tutma kapasitesine sahip olan barajdan önümüzdeki yıldan itibaren tarlalara bereket akacak. Bölge üreticisi yılda ortalama 1 milyon 208 bin lira daha fazla kazanacak
 
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Uşak iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Uşak ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
 
Türk tarımını dünya ile rekabet edebilir bir konuma getirebilmek için son 17 yılda Uşak’ta 17 baraj 12 gölet inşa edildiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ DSİ olarak Uşak ilimizde bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Uşak Eşme Dervişli Barajı’nda gövde dolgusu ve tüm imalatlar bitti. Projede % 100 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını belirtti.
 
Her yıl 1 milyon 200 bin lira kazandıracak
Eşmeli üreticilerin uzun süredir sabırsızlıkla beklediği barajın Eroğlu Deresi üzerine inşa edildiğini ifade eden Aydın,’ Barajın gövdesi kil çekirdekli toprak dolgu olarak projelendirildi. Temelden yüksekliği 34 metre olarak inşa edilen baraj için 177 bin m3 dolgu yapıldı. 540.000 m3 depolama hacmine sahip olan Eşme Dervişli Barajı 1030 dekar verimli tarım arazisin modern sulama ile tanıştıracak. Ve bölge çiftçisine 2019 rakamlarıyla yılda ortalama 1 milyon 208 bin lira daha fazla kazandıracağını açıklayarak projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.
 
Sulama inşaatı da bitirilen “Eşme Dervişli Barajı ve Sulaması” projesinin geçici kabulü yapıldı