EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” kampanyasını sürdürüyor. Mavişehir Eraslan Koleji öğrencilerinden sonra Karşıyaka Evin Leblebicioğlu Ortaokulu öğrencileri de dün okullarına bisikletleriyle gitti. 

İzmir’de “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” kampanyası devam ediyor. Çocukları okula bisikletle gitmeye teşvik eden kampanyaya dün de Karşıyaka Evin Leblebicioğlu Ortaokulu öğrencileri katıldı. Okul Müdürü Affan Arif Erol, beden eğitimi öğretmenleri Atilla Küçük ve Mustafa Atalay Akbay eşliğinde Karşıyaka Çarşısı girişinde toplanan çocuklar, çarşı içinden bisikletleriyle yürüyerek geçti. “Okula Bisikletle Gidiyorum” yazılı afişle yürüyen öğrenciler, “Bisiklet sağlıktır”, “Benzin yakma, yağ yak” sloganlarıyla büyüklerine mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Ardından pedallara basıldı ve öğrenciler 10 dakika içinde okullarına vardı.  

Bisiklet demek, sağlık demek 

Müdür Affan Arif Erol, okulda bir de bisiklet kulübü kurduklarını, hafta sonları öğrencilerin ve ailelerin de katılımıyla bisikletli geziler düzenlediklerini söyledi. Çağdaş kentlerin en büyük özelliklerinden birinin bisikletli ulaşımın kolaylığı ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması olduğunu vurgulayan Erol, “Biz de yarının büyüklerine şimdiden bu bilinci aşılamay ı hedefliyoruz” dedi. Bisiklet sürmenin çok keyifli olduğunu belirten öğrenciler ise “Bisiklet demek, sağlık demek. Temiz ve gürültüsüz kent için otomobiller azalsın, bisiklet yolları artsın. Büyüklerimiz de bisiklet kullansın. Trafikte bisikletlilere karşı dikkatli ve saygılı olunsun” mesajları verdi.  

Hedef, her yere bisikletle giden nesil 

Öğrencilere, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bisikletli trafik polisleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Bisiklet Yaya ve Planlama Şefi Dr. Özlem Taşkın Erten ile şeflik personeli Aslıhan Tekin ve Burak Tümer de eşlik etti. İzmir’in “bisiklet kenti” olması için projeler ürettiklerini anlatan Erten, şöyle konuştu: “Bü yükşehir Belediyesi olarak; mevcut bisiklet yollarını artırıyor, kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını özendirmek için etkinlikler yapıyor, uluslararası işbirliklerini geliştiriyoruz. En çok da çocukları önemsiyoruz. Çünkü bisiklet kullanma kültürü bu yaşlarda gelişiyor. Çocuklarda farkındalık yaratmak, otomobilsiz bir geleceğin ilk adımlarını atmaktır. Kent içinde her yere bisikletle giden bir nesil hedefliyoruz.”