Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, banka promosyonları iler ilgili eleştiride bulundu. Konu ile ilgili bir basın açıklaması ayyınlayan Doğruyol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Toplu sözleşmelerde memura hüsran yaşatan sendikanın banka promosyonlarında, toplantıya katılmaktan ibaret olan etkilerini, bankaların en son verdiği teklifi kabul etmek zorunda oldukları promosyon toplantılarını adeta bir zafermiş gibi kullanmaya çalışmaları, memurlara “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” dedirtmektedir.

Yetkili oldukları dönemde memura reel olarak yaklaşık %35 gelir kaybına uğratan sendikanın, bu yıl bankaların bir sebeple promosyon miktarını artırmalarını büyük başarıymış gibi memura pazarlamaya çalışmalarını elbet memurlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Promosyon teklifinde bankaların önemli kriterlerinden bazıları, süre, kişi başı gelir, personel sayısı  olduğuna göre, alınan promosyonların söz konusu kriterlere göre değerlendirilmesinde fayda vardır.

İzmir ilimizde ise yaklaşık 24.000 çalışanımızı ilgilendiren banka promosyon anlaşmasının 6.852 TL olarak tek seferde ödenmesi elbette çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ancak, yaklaşık bir yıl önce 1. Basamakta çalışan yaklaşık 5.500 çalışanımızı ilgilendiren promosyon anlaşmasının 2.200 TL olduğunu da unutmamak gerekir. Bize göre yapılması gereken, 1. Basamak çalışanlarımızın iki yıl sonra bitecek olan anlaşmalarının geri kalan üç yıllık süresi için bu anlaşmaya dahil edilmesi gerekliliği idi.  

Yaşanan bu ikilemle İzmir’deki 1. Basamak ile 2. Ve 3. Basamak sağlık çalışanlarımız arasında ayrımcılık ortaya çıkmıştır.

Promosyon anlaşmalarında önemli olan yapılan toplantıların herkese açık ve effaf yapılmasıdır. Bu konuda il sağlık müdürlüğü yetkililerimize şeffaf yapılan toplantıdan dolayı teşekkür ederiz.  

2012 Yılındaki referandumda memura toplu sözleşme geliyor diye alanlarda çalışan sendika başkanının, 2019 yılında “olmaz olsun böyle hakem kurulu” diye eleştirmesi kadar abesle iştigal bir durum olamaz. 2012 de hakem kurulunun yeni oluşacak yapısı için bizler 11 kişilik komisyonun 6 kişisi hükümet tarafında olmaz. Bu hakem kurulundan memurun lehine karar çıkmaz,  derken siz desteklemiştiniz. İleriye görmek için, illaki yaşamak gerekmez.

Yetkili sendikanın etkisizliğinden dolayı, sadece bu yıl enflasyon karşısında her memur 300-350 TL arasında eksik maaş almaktadır. Başarısızlıklarınızı bankaların lütfettiği promosyonların arkasına gizlemeye çalışmayın. Gizleyemezsiniz."