Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumu Üzerine Ortak Girişim’in paydaşlarından olan Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin yürüttüğü “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünü almak için Belçika’ya giden Abdül Batur, CHP Belçika Birlik Başkanı Derya Bulduk'a ziyarette bulundu.
 
En büyük ödül dostlarla olmak
Roman vatandaşların en yoğun yaşadığı yerlerin başındaki Konak’ta rekor oyla seçilerek göreve gelen Konak Belediye Başkanı Başkan Batur, Belçika’da gerçekleşen ziyaret sırasında partililerle birlikte CHP’nin yerel ve ulusal siyasetteki başarısını değerlendirdi. Son seçimlerin ardından CHP’li belediyelerin Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini yönetir konuma geldiğini hatırlatan Abdül Batur, 2023 seçimlerinde iktidara yüründüğünün altını çizdi. Başkan Batur, En Roman Dostu Belediye Başkanı ödülünü almak için geldiği Belçika’da CHP’li dostlarla bir araya gelmenin de kendisi için buödül kadar değerli olduğunu belirtti ve “Partimiz bize nerede görev veriyorsa orada çalışıyoruz. Biz Konak’ta göreve gelir gelmez kentsel dönüşümü başlattık, en Roman dostu belediye seçilmenin onurunu yaşadık. Bu ödül bizi kamçılayacak. Bu ödül törenine katılmamızın en büyük kazanımlarından biri de Belçika’daki siz CHP’li dostlarla tanışmak oldu. Partimizin yurtdışı örgütlenmeleri CHP’nin uç kaleleri olarak çok önemli yapılanmalardır. Sandığa sahip çıkın, burada da sandığa gidin. Heyecanınızı ve umudunuzu kaybetmeyin, 2023’te iktidar olacağız” diye konuştu.
 
CHP Belçika Birlik Başkanı Derya Bulduk da ziyaretleri için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkürlerini ileterek, “31 Mart seçimleri gösterdi ki biz genel seçimi alabiliriz. Bu yönde çalışmalıyız” dedi.