AK Partili Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka Caher Dudayev Bulvarı'nda yaşanan yaya geçidi sorununa tepki gösterdi. Baran, "Engelliler buradan nasıl geçecek?" diye sordu.
 
Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Ahmet Uğur Baran, yaşanan duruma tepki gösterdi.
 
Baran, "Caher Dudayev Bulvarı'nda ne yazık ki İzmir yerel bürokrasisinin ve belediyecilik hizmetlerinin ortak zaafiyetini görüyoruz. Yaya geçidinin adeta 'var mı var' mantığıyla yapıldığı yer, İzmir'in kıyıda köşede kalmış ıssız bir noktası değil, tam aksine, kentteki dev AVM'lere oldukça yakın bir noktadır. Engellilerin kullanımı açısından bırakın zor olmayı, imkansız olarak değerlendirilebilecek olan bu sözde geçiş noktası nedeniyle, tekerlekli sandalyeler ve akülü engelli araçlarıyla kaldırıma çıkabilmek için yol kenarından tehlikeli bir yolculuk yapmak gerekiyor. Göreve geldiklerinde 'arka sıradakiler' kavramını kullanan bir anlayışın ne yazık ki göz önünde, burun ucundaki bir aksaklığı dahi fark edemeyişi, İzmirlilere verdikleri değerin göstergesidir." dedi.