Kişisel gelişim dünyasındaki pek çok eğitim, uygulama, çalışma ve yeniliği tanıtma, İzmir halkıyla buluşturma fikriyle yola çıkan BOLLUK BEREKET FESTİVALİ, 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştiriliyor.
 
BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından yedincisi düzenlenen Festival, bu yılki temasında, ‘’içimizde ve dünyada barış’’ın önemine dikkat çekmek için ‘’Barışa Kucak Aç’’ sloganıyla İzmirliler’le buluşuyor.
 
Festival Komite Başkanı Didem Ayas, festival aracılığıyla, 2013 yılından bu yana her yıl, farklı sloganlarla farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirterek, ‘’Bu yılki amacımız, kendimizden başlayarak tüm dünyaya barış titreşimlerini yaymak. Bizler kendimizle barış halinde olduğumuzda emininiz ki dünya daha yaşanılır hale gelecek’’ dedi.
 
Ayas, kişisel gelişim ve tamamlayıcı tıp doktorlarının da sunum yapacağı festivale, ilgi duyan tüm İzmirliler’i davet etti.
SEDA BAĞCAN’DAN YENİ YIL KONSERİ
TCDD Alsancak Gar Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek Festival, katılımcılara, farkındalık odaklı interaktif çalışmalar, sağlık- integratif tıp alanındaki gelişmeler, seminer ve sunumlar, beden-zihin-ruh sağlığını bütünleyen keyifli sohbetler, yoga, dans, sema, nefes, kahkaha yogası, konser, tiyatro, farkındalık oyunları, kitap imzası gibi birçok etkinliğe katılma fırsatı sunuyor.
 
Festival kapsamında, 3 Aralık Salı günü, ‘’Kadına Şiddet’’ ve ‘’Barış’’ konusunda farkındalık geliştirmeyi hedefleyen ‘’Çiçek Açan Huzur’’ adlı bir yaratıcı drama atölyesi gerçekleştirilecek.
 
Atölye yürütücülüğünü Şeniz Turan’ın yaptığı çalışmanın geliri, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na bırakılacak.
 
Festival, bu yıl, tüm evrene barış titreşimlerini, dünya müzik otoritelerince ‘’Mantra müziğinin cennetten gelen sesi’’ olarak adlandırılan Seda Bağcan aracılığıyla yayıyor.
 
Seda Bağcan’ın, 6 Aralık Cuma akşamı, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, SAĞKAL yararına vereceği konserle başlayacak olan festival, 7 ve 8 Aralık’ta TCDD Alsancak Gar Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
‘’İzmir’de İyilik Var’’ Hareketi’ne de dahil olan Festival çerçevesinde, 6 Aralık Cumartesi, saat 09.00’da, Alsancak Kordon’da, Mert Güler eşliğinde yoga yapılacak.
 
Sektörde yer alan kişi ve kurumlara stant açarak tanıtım yapma fırsatı da sunacak olan festival, şenlik renkliliği ve neşesinde meraklılarıyla buluşacak.
 
Her yıl farklı bir sosyal sorumluluk projesi yürüten Festival, bu yıl Sağlıkta Kalite Derneği’ne (SağKal) destek veriyor.