Bayraklı Belediyesi, 5-7 Aralık tarihleri arasında bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek uluslararası turizm fuarı Travel Turkey İzmir'e katılacak. İlçenin turizm ve tarih alanındaki değerleriyle, projelerinin tanıtılacağı stant, Gaziemir Fuar alanı A holünde ziyaretçilerini ağırlayacak. Bayraklı'yı dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Projelerimizle başka bir Bayraklı yaratacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi, kapılarını 13'üncü kez dünya turizmine açmaya hazırlanıyor. İnsanlık tarihinin sıfır noktası olarak adlandırılan Şanlıurfa'daki “Göbeklitepe’’ teması ile 5-7 Aralık tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda, Bayraklı Belediyesi de ilçeyi ve projelerini tanıtacak. 99 metrekarelik standıyla Gaziemir Fuar Alanındaki A holünde yer alacak Bayraklı Belediyesi, broşürler ve bilgilendirmelerle ilçenin turizm potansiyelini anlatacak.  

Turizm kenti Bayraklı

Bayraklı'nın turizm potansiyelinin uluslararası arenada tanıtılması bakımından fuarın büyük önem taşıdığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklımızın sahip olduğu değerleri ve belediye olarak yapmak istediklerimizi anlatacağız. Bu kapsamda, Bayraklı’nın yeni kent kimliğinin simgelerinden biri olacak Smyrna Meydanı ve Smyrna Kent Müzesi projesini hazırlıyoruz. Aşamalı olarak Bayraklı’nın üç ana bölgesinde çeşitli cadde ve kavşaklar heykeller, süs havuzları, rölyefler ve çeşitli aydınlatma planları ile canlandırılacak. Böylece eski Smyrna Antik Kenti, Bayraklı Sevgi Yolu ve Bayraklı kentsel SİT alanı bütünleşecek" dedi.

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti

Bayraklı’yı dünya çocuklarının ve gençlerinin buluşma noktası yapmak istediklerini dile getiren Başkan Sandal, “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyon projemiz kapsamında Doğançay'a da bir gençlik köyü kazandırmak istiyoruz. Ayrıca, Bornova Laka derelerini ıslah edip, çevrelerinde birçok sosyal tesisin bulunduğu, içinde teknelerin dolaştığı bir cazibe merkezi haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Dünyanın birçok yerinden kruvaziyer gemilerle gelen turistler, küçük teknelerle Smyrna Meydanına gelip, oradan 5 bin yıllık Smyrna höyüğünü ve kuracağımız müzeyi ziyaret edebilecek. Ayrıca halkımız, tıpkı Eskişehir’deki Porsuk Çayı örneğindeki gibi derelerimizin etrafındaki sosyal donatı alanlarında vakit geçirebilecek" diye konuştu.