TFF 1. Lig’in 14. haftasında Altınordu, Adanaspor’u ağırladı. Mücadele İzmir ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
Maçtan dakikalar
22. dakikada Okan Derici’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top az farkla kalenin üstünde auta çıktı.
38. dakikada Okan Derici’nin ortasında ceza sahası içinde topa yükselen Oğulcan’ın kafa vuruşu yandan auta çıktı.
45. dakikada Atakan’ın ceza sahası içine verdiği pasta Yasin Ozan topa dokunsa da Adanaspor savunması topu kornere çıkardı.
64. dakikada Bagayoko’nun ceza sahası dışından vurduğu şutu kaleci Erhan kornere çeldi.
67. dakikada Muhammed’in pasıyla topla buluşan Hüseyin’in ceza sahası dışından şutunu kaleci İrfan güçlükle kornere çeldi.
74. dakikada ceza sahası içinde Kağan'ın müdahalesiyle yerde kalan Hüseyin'in pozisyonunda hakem penaltı kararı verdi.
75. dakikada penaltı atışını kullanan Rüzgar, topu ağlara gönderdi. 1-0
84. dakikada Okan'ın aşırtma pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Kerim'in şutu az farkla kalenin üstünden auta çıktı.
86. dakikada Hüseyin'in ceza sahası yayından vurduğu şut üst direğe çarparak auta çıktı.
Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu
Hakemler: Atilla Karaoğlan xx, Muhammet Yumak xx, Soner Maraş xx
Altınordu: Erhan xx, Kerim xx, Sinan xx, Ravil xx, Ufuk xx, Okan Derici xx (Yusuf dk. 87 ?), Oğulcan xx, Muhammed x, Hüseyin xx, Anıl xx (Berkay dk. 78 x), Yasin x (Kemal dk. 73 xxx)
Yedekler: Ali Emre, Kahraman, Ali Mert, Egehan, Burak, Muzaffer, Fatih
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
Adanaspor: İrfan xx, Sinan xx, İhsan x, Renan xx, Özkan xx, Bagayoko xx, Okan Kurt x (Evren dk. 83 ?), Eren x (Utku dk. 70 x), Abdulkadir x (Kağan dk. 65 x), Roni x Ahmet x
Yedekler: Karacic, İsa, Enes, Özgür, Serhat
Teknik Direktör: Engin İpekoğlu
Gol: Kemal (dk. 75 pen.) (Altınordu)
Kırmızı Kart: Ahmet (dk. 90) (Adanaspor)
Sarı kartlar: Okan Derici, Berkay, Hüseyin (Altınordu), Okan Kurt, Bagayoko, Abdulkadir, Kağan, Utku, İhsan (Adanaspor)(İHA)
MAÇIN ARDINDAN AÇIKLAMALAR
TFF 1. Lig’in 14. haftasında Altınordu’nun Adanaspor’u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın teknik adamları maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, kendileri adına çok kritik bir maç olduğunu söyleyerek, “Maçtan önce rakibimizin 9 puanı, bizim 10 puanımız vardı. Son 5 haftadır oynadığımız oyunda kazanma adına doğruları yapmıştık ama atamadığımızdan dolayı berabere biten veya kaybettiğimiz maçlar oldu. Takımımızın oyun sistemini oturtma anlamında çok iyi maçlar oynadık. Bu oyunun önümüzdeki haftalarda bize puanla döneceğini biliyorduk ve çalışmaya devam ettik. Bugün maçın büyük bir bölümünü üstün oynadık. İlk 20-25 dakikalık bölümünde gol arayan ama bir türlü gol atamayan bir takım görüntüsündeydik. Rakip de zaman zaman bize alan bırakmayarak yaptığı baskıyla toplar kazandı. İlk yarının sonuna doğru bir sıkıntı yaşadık. Belki son dakika golü bulsaydık olay daha farklı olabilirdi. İkinci yarısı ne olursa olsun tempomuzu yükseltmemiz gerektiğini söyledim futbolcularıma. Oyunda pes etmeyerek son bölümde penaltıdan attığımız golle maçı 1-0 kazandık. Golden sonra skoru korumaya çalıştık. Bu 3 puan bizim için çok değerliydi. Son 3 haftaya çok iyi oyunla beraber puanların gelmesini hedefliyoruz. Bu moral ve motivasyonla bunu başaracağımızı düşünüyorum. Son 3 maçı kayıpsız geçip üst sıralara tırmanmayı hedefliyoruz” dedi.
 
“Saha içerisinde bazı kişiler sıkıntılı”
Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, basın toplantısını ayakta yaptı. İpekoğlu, “Burada bazı kelimeler kullanabilirim onun için Altınordu takımını tebrik ediyorum. Bizden daha fazla galibiyeti hak ettiler. Bizim de özellikle son 3-4 haftadır maalesef saha içerisinde bazı kişiler sıkıntılı. Kendilerini yine tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.