Ancak bunun için tarzınızı iyi belirlemeniz gerekiyor. Günümüzde casual giyim aynı zamanda ofis giyimi ile özdeşleşmiş bir durumdadır. Aslında casual giyimin bu kadar ortaya çıkmasının nedeni iş yerlerinde çeşitli giyim için geçerli olan serbestlik durumunun meydana gelmesidir. Genellikle iş yerlerinde mevsimler baz alınarak giyim tarzı benimseniyor. Bu durumu daha da açacak olursak eğer içinde bulunduğumuz mevsim kış mevsimi ise Business casual tarzına bir yönelim gerçekleşiyor. Tam tersi yani sıcak havalarda ise Smart casual tarzının ağırlıklı olduğu görülüyor.

Kendine bakmayı ve tarz sahibi olmayı seven erkekler tarafından sürekli olarak giyinme konusu ile karşı karşıya kalıyor.

Casual Tarzda ürünleri temin edebileceğiniz örnek bir adres : https://www.coulfate.com/casual-tarzi-kombinler

Peki Casual Giyimi Nasıl Yansıtabiliriz?

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Eğer tercih edeceğiniz tarz Business casual ise spor fakat şık iş kıyafetleri anlamına geliyor. Bu tarzı temsil etmek için kot pantolondan biraz uzak durmak gerekiyor. Bunun yerine kumaş pantolonlar iyi bir tercih olabilir. Bu durum göz önüne alındığında sizin için en ideali chino tarz kumaş pantolonlar olacaktır. Ancak bu pantolonlarında özensiz ve karışık durmadığından emin olmalısınız.

Pantolonların yanı sıra bu tarzda t-shirt seçenekleri de pek iyi bir fikir değil. Bunun yerine gömlek tercihinde bulunmanız daha iyi bir fikir olacaktır. Ayakkabı olarak ise bu tarza en ideal olanı Oxford tipi ayakkabılar oluyor.

Eğer kendinizi Smart casual alanında temsil etmek istiyorsanız bu sefer kombinler daha da farklı olarak karşımıza çıkıyor. Smart casual giyim tarzını italyan giyim tarzı ile eşleştirmek yanlış bir durum olmaz.

Bu tarzda Jean pantolon modelleri ideal bir tercih ancak bu pantolon modellerinin vücut tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Salaş ya da bol tip pantalon modelleri ile pek hoş bir görünüm elde edemezsiniz. Gömleklerden uzaklaşarak bu sefer polo yaka t-shirtler bizi karşılıyor. Bu tarzda yer alan t-shirt ve blazer ceket uyumu ise harika bir kombin olmaktadır.

Diğer tarzdan farklı olarak bu giyim tarzı sizlere ayakkabı ve aksesuar konusunda daha geniş bir seçim imkânı sunuyor. Bu kombinlerde kullanacağınız tezat parçalar ve deri aksesuar seçimleri de Casual giyim alanında başarılı bir temsili ortaya çıkarabilir. Ancak tüm kombinlerde olduğu gibi bu kombinde de uyum göz ardı edilmemelidir.