Aydın'ın Nazilli ilçesinde 3’üncüsü düzenlenecek olan Nazilli Tarım Fuarı için Nazilli protokolü ve muhtarlar kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Nazilli’nin tarım ürünleri, doğası ve dünya üzerinde bilinen birkaç uzun yaşam merkezinden biri olması nedeniyle bir dünya markası olduğunu ifade etti.

Elit Fuarcılık’ın koordinasyonunda 09-12 Ocak 2020 tarihlerinde Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı'nda düzenlenecek olan 3. Exponaz Agro Nazilli Tarım ve Hayvancılık Fuarı tanıtım toplantısı Nazilli Hangar Kafe’de gerçekleştirildi.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Sürdürülebilir projeler üretmeliyiz”

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, 3’üncü Nazilli Tarım Fuarı’nın başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını söyleyerek, “Nazilli hem bir tarım kenti hem de tarıma dayalı sanayisinin gelişmekte olduğu bir kent. Bu nedenle Nazilli'ye bu tarım fuarının çok yakıştığını düşünüyorum. Yapmamız gereken en önemli şey sürdürülebilir projeler üretmek. Bu anlamda Nazilli'de geçtiğimiz yılarda gerçekleştirdiğimiz çok başarılı bir fuarımız var ve bu fuarın önümüzdeki yıllarda da etkisinin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Nasip olursa 3'üncüsü ile birlikte geleneksel hale gelecek olan bu fuarın Nazilli'nin ekonomisine büyük katkı sunacağına inanıyorum. Çünkü nerede hareket varsa orada bereket vardır. Bugün burada birçok muhtarımızı görmek de bizi ayrıca sevindirmiştir. Nazilli'deki tüm kurumlar ve kişiler bu fuara sahip çıkmak zorunda. Çünkü ülkemizin üretime ve gelişmeye ihtiyacı var. Bu anlamda tarladan soframıza, marketlerimize, uluslararası piyasalara sunulan tarım ürünlerinin ve bu ürünler için üretilmiş makine ve teknolojilerinin sergileneceği bir fuar daha gerçekleştirecek olmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Bu anlamda bu fuara destek veren, katılımcısı olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Nazilli’ye sahip çıkacağız”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da toplantıda söz aldı. Özcan, artık dünyanın çok hızlı ve sürekli değiştiğini ifade ederek, “Gelişen teknoloji ile artık dünya akıl almaz bir hızda her geçen gün değişiyor. Bu anlamda bu değişimi yakalayabilmek, geride kalmamak, çağa ayak uydurabilmek ancak ve ancak teknoloji ve bilimin an be an takip edilemesi ile mümkün. Bizler de tabii ki kültürümüze, değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak bu değişim ve gelişimi takip etmek zorundayız. Eğer bunu başaramazsak nasıl Sümer Bank’ı kaybettiysek yarın da başka şeyleri ve hatta Nazilli’yi kaybedeceğiz. Bu nedenle hep birlikte, el ele vererek teknolojiyi, bilimi ve çağımızın gerektirdiği her unsuru yakınen takip ederek Nazillimize sahip çıkacağız” dedi.

“Nazilli bir markadır”

Özcan, Nazilli’nin değerleri ile başlı başına bir dünya markası olduğunu da söyleyerek, “Nazilli’de her şey çok güzel, Nazilli tarım ürünleri, doğası ve dünya üzerinde bilinen birkaç uzun yaşam merkezinden biri olarak bir çok yönüyle markalaşmış, dünyaya açılmış bir kent. Bu günü kadar bu kentte birçok güzel şey yapıldı. Bu kent için bir şey yapmış herkesten Allah razı olsun. Ama artık çağın gerektirdiklerine göre bu konuda teknik davranmalıyız. Bunun da başında doğru bir tanıtım süreci gelmekte. Hep bir hikayemiz olması lazım, Nazilli’de bizim hikayemiz çok. Her yöremizin ön plana çıkmış ürünleri ve değerleri var. Önümüzde Eskişehir ve Beypazarı örnekleri var. Bu kentler sanayi ile mi kalkındı? Hayır, arkalarına sanayi desteğini alarak ürünleri ve değerleri ile ön plana çıktı. İşte bizim de böylesine bir strateji ile hareket etmemiz gerekiyor.

Bizim bir Naz-Koop projemiz var. Nazilli’ye özgü, Nazilli’de üretilen ve Nazilli’nin bir parçası olan her ürünün çok güçlü bir şekilde tanıtımının ve pazarlanmasının sağlanacağı, büyük bir şirket mantığıyla yönetilmesi icap eden bir proje. İnşallah onun da süreci çok az kaldı ve onu da en kısa sürede tamamlayacağız. İşte tüm bunlarla birlikte doğru ve gerçekçi bir planlamayla Nazillimize hizmet etmek zorundayız. 

Aydın ilimizin en önemli tarım ürünlerinin yetiştirildiği, iç ve dış piyasaya dağılan en güzel tarım ürünlerinin kaynağı Nazilli. Bu anlamda tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin arttırılması, tarım araçları, gübreleme ve sulamada modern ve teknolojik ürünleri üreten firmaların sektör temsilcileriyle buluşmasının sağlanması açısından bu fuarımızın önemi büyük. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu kendimize ait bir fuar merkezinde gerçekleştireceğiz. Bu anlamda da Nazilli’de bulunan tüm kurumlarımız ile birlikte koordineli bir şekilde bu meselelere yaklaşmamız şart. Bu doğrultuda ben 09-12 Ocak 2020 tarihleri arasında Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı'nda gerçekleştireceğimiz 3. Exponaz Agro Nazilli Tarım Ve Hayvancılık Fuarı'na tüm Nazillili hemşerilerimizi, üreticilerimizi ve çiftçilerimizi davet ediyorum” diye konuştu.

“Nazilli’ye bir fuar merkezi yakışır”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi de Nazilli Tarım Fuarı’nın Nazilli’nin tüm değerlerini en iyi şekilde tanıtan organizasyonun başında olduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda bu fuarın Nazilli’nin tüm kurumlarının desteğiyle Nazilli’ye kurulacak yeni bir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.