2018 yılı öncesinde üniversite tercihi yapacaklar için kılavuzlar üzerinde saatler ve günler geçirmeleri hem stres yapmalarını, hemde yanlış tercihler yapmalarına neden oluyor. Halen YKS tercih kılavuzlarını kullanıyor olsak da, 2018 ile birlikte YKS tarafından geliştirilen YÖK Atlas programı üniversite adaylarının tercihlerini oldukça kolaylaştırdığı gibi, daha doğru tercih yapmalarını da sağlıyor. Bölümlerin kontenjanlarını, bu kontenjanlara göre başvuran öğrenci sayısını, öğrencilerin bölüme yerleştiği puanlar, öğrencilerin bölüme yerleştikleri ortalama puanları görebiliyorsunuz. Almış olduğunuz puana ve üniversitenin taban puanına göre, bu sizin o bölüme yerleşip yerleşemeyeceğinizi net bir şekilde gösterir. Program ayrıca başvuran öğrencilerin durumlarını da göstermektedir. Cinsiyet, lise eğitim durumları, hangi ilden başvurdukları gibi çeşitli bilgileri de alabiliyorsunuz. İstanbul Üniversiteleri daha fazla tercih edildiği için, taban puanları da daha yüksek oluyor. Program üzerinden bölümlerin taban puanlarını görerek, yerleşenlerin en az kaç puan ile yerleştiğini ve bölüm ortalamasını da görerek, tercihinizin durumunu analiz edebilirsiniz. 

 

İstanbul Özel Üniversiteler

İstanbul hem köklü üniversiteler, hem devlet üniversiteleri, hemde özel üniversiteleri ile öğrencilerin tercihleri arasında bulunmaktadır. Özel üniversiteler paralı olmakla birlikte, ayrıca kontenjanlarında burslu öğrencilere de yer vererek, iyi bir eğitim almalarını sağlamaktadır. Tercih bursu ile üniversiteye yerleşmek ve bu sayede iyi bir eğitim alarak, kariyerinize doğru yön vermek hem aday için, hemde ailesi için önemlidir. Bu önemin farkında olanlar, tercihlerini daha doğru yapmak için uğraşırlar. Artık internet sayesinde, üniversitelerin eğitimlerini daha iyi öğreniyor, bölümlerini analiz ediyor ve özel üniversitelerin burslarını da öğrenebiliyoruz. 

Adaylar için iyi bir eğitim alacakları üniversiteyi YÖK Atlas programı ile seçmeleri mümkün olacağı gibi, bölümler üzerine seçim yapmanın yanı sıra, üniversiteler üzerine de seçim yaparak, üniversitenin durumuna göre tercih yapabilirsiniz. İstanbul Üniversitesi kurumları birçok ilde ki üniversitelere göre daha yüksek taban puanları bulunmaktadır. Özel üniversiteler için de aynı durum geçerli ve ücretli oldukları halde çok fazla başvuru alırlar. Bu nedenle tercih edenler arasından başarılı olanları ilk olarak üniversiteye kabul ederler. Yani ücretli üniversite tercih etmeniz, üniversiteye yerleşmenizi sağlamaz. Puanınıza göre başvuru yapmanız tercihinizin olumlu olmasını sağlar. 

 

Özel Üniversite Eğitimleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi üzerine yaptığımız araştırmalarda, birçok şaşırtıcı sonuç ile karşılaştık. Akredite edilmiş bölüm sayısı ile Türkiye'de uluslararası eğitim veren üniversiteler arasında ilk 10'da bulunan üniversite, kontenjanının büyük bir kısmını burslu okumak isteyen başarılı öğrencilerden yana kullanmakta. Eğitime odaklanan üniversite, öğrencilere ortak projeler vererek, bir arada takım halinde çalışmalarını sağlamak, bununla birlikte mesleki eğitimlerde, branşlarına uygun özel işletmelere tur düzenlemekte ve fabrikaların işleyişini yerinde görmelerini sağlamakta.

Üniversite eğitimleri süresinde, dünyada ki gelişmelere hızlıca adapte olarak, akredite edilmiş bölümleri sayesinde, Amerika, Avrupa gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin bulunduğu ülkelerde ki, eğitimleri öğrencilerine vermekte ve onların uluslararası eğitim almalarını sağlayarak, üniversite bitiminde yurt içi ve yurt dışı birçok iş olanağına sahip olmalarına imkan sunmaktadır. Ayrıca İngilizce eğitim bölümleri de bulunduğu için, YDT sınavından başarılı olan öğrencilerin, burs imkanlarından yararlanarak İstanbul Gelişim Üniversitesine yerleşmeleri mümkün olmaktadır.  

 

Tercih Bursu Nasıl Alınır?

Üniversiteler başarılı öğrencileri bünyelerine katmak için ve daha iyi eğitim almalarını sağlamak için, burs imkânı sunarlar. Çeşitli bursların yanı sıra, özel üniversiteler başarılı öğrencilerden para almadan eğitim alma imkânı sunarlar. İstanbul Gelişim Üniversitesi burs konusunda da oldukça cömert davranarak, kesintisiz burs, %75 burs, %50 burs gibi ücretlerinde indirim sağlayarak, öğrencilerin eğitim almasını sağlıyor. YÖK Atlas programından üniversitenin detaylarını öğrenerek, başvurmak istediğiniz bölüme YKS sonuçlarına göre kaç puan ortalaması ile girildiğini görebilirsiniz. Sonrasında ise sizin puanınıza uygun olması durumunda burslu başvuruda bulunarak, kabul edilebilirsiniz. Böylelikle tercih bursu almaya hak kazanacak ve  üniversite eğitimi sürecinse başarılarınıza göre burs almaya devam edeceksiniz. 

 

En İyi Üniversite Bölümleri

Üniversite bölümlerini iyi ya da kötü olarak adlandırmak yanlış olur. Öncelikle bölüm seçimleri tamamen size bağlıdır. Sevdiğiniz bir işi yapmak için, iyi bir bölüme girmeniz gerekir. Ancak şunu da belirtelim, kötü bir bölüm olmasa da, kariyer olanakları az olan çok fazla bölüm vardır. Bu bölümlerden tercih etmeniz, rahat bir şekilde iş bulmanızı sağlamaz. İyi bir üniversitenin, iyi bir bölümünü seçmek, kariyer için de doğru bir adım olacaktır. Bu nedenle akredite edilmiş bölümleri ile eğitim veren İstanbul Gelişim Üniversitesi sayesinde, istediğiniz eğitimi alabilirsiniz.