Bir yandan Buca Cezaevi’nin kaldırılması için girişimlerini sürdüren Buca Belediyesi, mahkumların sosyal ve ekonomik gelişimleri için belediye bünyesindeki dükkanı 1 yıllığına cezaevi yönetimine tahsis etti.  Mahkumların umut dolu el emeği ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak projenin, cezaevinin kaldırılması kadar önemli olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, tüm hemşehrileri katılım sağlamaya davet etti. 

Adalet Bakanlığı’na bağlı Buca Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun (Buca Cezaevi) kentin yeşil alanı, ulaşımı ve hava kirliliğini olumsuz etkilediği için kaldırma girişimlerini sürdüren Buca Belediyesi, bir yandan da mahkumların topluma kazandırılması için çalışmalara destek veriyor. 

Buca Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında oy birliğiyle onaylanan önergeyle, Buca Cezaevi’nde bulunan hükümlü ve tutukluların iyileştirme çalışmaları kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan 290 metrekarelik dükkan, 1 yıllık süre ile cezaevine tahsis edildi. Meclis kararının ardından mevcut yerin, kış döneminde gerçekleşecek bakım çalışmalarının ardından bahar aylarında hizmete açılması planlanıyor. 

Belediye hizmet binasının altında yer alan dükkanda, mahkumların kişisel, sosyal ve mesleki gelişmelerinin sağlanması ve her yönde sağlıklı bir şekilde tahliye sonrası hayatlarına devam edebilmeleri için iş yurdu atölyelerinde ürettikleri el emeği ürünleri vatandaşlarla buluşturmasına aracılık edilecek. 

CEZAEVİNİN KALDIRILMASI KADAR ÖNEMLİ 

Çalışma kapsamında değerlendirmede bulunan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Buca Cezaevi’nin dışı kadar içi de bizim önemli sorumluluklarımızdan birisidir. Cezaevinin kaldırılması kentimiz için ne kadar önemliyse hükümlü ve tutuklu yurttaşlarımızın toplumsal hayata kazandırılması, tahliyelerinin ardından eşit yaşam hakkına ulaşmaları ülkemiz için o kadar önemlidir. Bu konu ile ilgili hassasiyet gösteren Buca Cezaevi yönetimi ile güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

UMUT DOLU ÜRÜNLER SERGİLENECEK

Başkan Kılıç, “Protokol sayesinde, mahkumlarımızın içeride umutlarını emeğe dönüştürdükleri eşsiz ürünlerin sergilenmesine imkan sağlayacağız. Onların moralini ve yaşama bağlılıklarını güçlendirirken, tutuklunun bütçesine katkı sağlamak, ailelerine ekonomik anlamda destek olmak ve hukuki nedenlerden dolayı atıl kalan işgücünün değerlendirilerek ülke ekonomisine katılımını sağlamasını sağlayacağız. Ben şimdiden tüm hemşehrilerimizi de katılım sağlamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.