Ayrıca başka alanlarda, mimarlıkta veya tasarımda, fasat olarak da isimlendirilir. Dış cephe, günümüzde yeni inşa edilen binalar için oldukça önemlidir. Çünkü ön yüz, tasarım ilkeleri gereği diğer köşelere de yardımcı olur. Ve mimari tarzın belirlenmesinde yardımcı faktördür.

Dış Cephe Ne İşe Yarar?

 Dış cephe, diğer taraflara nispeten mühendisler için büyük önem taşır. Özellikle proje çizimlerinde, inşa sırasında alanın doğru teyit edilmesinde destek olur. Son teknoloji binalarda, enerji maliyetlerini

 düşürmesi yönünden de dış cephe sistemleri sıklıkla tercih edilir. Nitekim dış cephenin yararlarına, bir de tasarım maliyetleri düşürmesi eklenebilir. Böylece proje taslağında hazırlanan çizimler daha doğru ve istenilen bir sonuç verecektir.

 Dış Cephe Sistemleri Nelerdir? Dış Cephe Kaplama Nedir?

Dış cephe sistemleri, kültürel ve kökensel toplumsal gelişmeleri takip eder. Her kavmin, her milletin ayrı bir estetik anlayışı mevcutken, dış cephe sistemleri de böylece şekillenir. Dış cephenin bilinen sistemleri, yapı bileşenlerinin kullanım şekillerinden ayrılmaktadır.

Öncelikle giydirme cephe denilen sistemler, dış cephe kaplama hazırlığı için önem arz eder. Yüksek katlı binalarda yapı içindeki kullanım alanının genişletilmesi için tercih edilir. Nitekim giydirme cephe, çevresel yüklerin kendisine taşınmasından arınmış bir sistemi temsil eder.

 Sözgelimi, dış cephe kaplama türleri de, sistemler gibi birkaç başlıkta incelenebilir.

 Dış Cephe Kaplama Ne İşe Yarar? Dış Cephe Kaplama Hakkında Bilgiler

Dış cephe kaplaması, emlaklara ve mülklere zarar veren işlemleri durdurmaya yarar. Yağmur, rüzgâr, güneş, kar, fırtına gibi bir takım hava koşullarına karşın çit görevi görür. Böylece harika bir savunma mekanizması kurarken, aynı hâlde estetik bir görünüm de sunmaktadır. Bu sebeple günümüzde çok sık kullanılan bir sistem boyutuna gelmiştir.

 Öte yandan dış cephe kaplaması ses iletimini aza indirir, hatta büyük oranda engeller. Bunun yanı sıra var olan sistemleri ile birkaç yöntem daha sunar: Isı ve su yalıtımına önayak olarak binanın sıkıca kuşanmasını sağlar.

Özetle, dış cephe kaplama oldukça faydalı bir işlemdir.