EGİAD, genç iş insanlarının yurtdışı açılımını desteklemek amacıyla "Afrika İle İş Yapmak" başlığı altında bir organizasyon düzenledi. Zimbabve'nin Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka, Gabon’un Ankara Büyükelçisi Jean Bernard Avouma ve Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın’ın konuşmacı olduğu etkinlikte, Afrika'nın alternatif değil, ek bir pazar olarak görülmesi gerektiği vurgulandı. Toplantıda katılımcılara bu pazardan nasıl daha fazla pay alabileceklerinin ipuçları verildi.

Büyükelçilerden Açık Davet

Zimbabve'nin Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka ise, çeşitli alanlarda yatırım için ülkesine açık davette bulunarak, “Zimbabve'ye yatırım yapmayı düşünmeniz ve kabul etmeniz için sizlere açık davette bulunuyorum. Giyim, madencilik, enerji - güneş enerjisi, lojistik, karayolu ve demiryolu, havayolu, emlak - alışveriş merkezleri, turizm başta olmak üzere birçok sektörde sizi ülkemize yatırım için davet ediyorum. Örneğin Güneş Enerjisi'ni kurmak üzere ülkemize geldiğinizde güneş tarlanızı kurmanız için hükümetimiz sizlere gerekli alanı gösterip kuruluş çalışmalarına başlamanıza olanak sağlayacak” dedi.

Gabon’un Ankara Büyükelçisi Jean Bernard Avouma ise teşvik bölgelerinin ve sistemlerinin oldukça gelişmiş olduğunu belirterek, Türk girişimcilerini buralarda yatırım yapmaya davet etti. Ayrıca altın, maden ve doğal kaynakların çıkarılmasında da yatırımcıları beklediklerini ifade etti. Son olarak her iki Büyükelçi de EGİAD ile köprü oluşturmak istediklerine vurgu yaptı. EGİAD Başkanı Mustafa Aslan da, büyükelçiliklerle yatırımcılar arasında köprü  kurmak istediklerini, tüm yatırım ve girişim çağrılarını bu anlamda beklediklerini ve değerlendireceklerini de ifade etti.