EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine yeni bir üye daha eklendi. Bir ay önce dünyaya gelen dişi kaplan, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda doğan ilk kaplan olma özelliği taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvan sayısı ve tür çeşitliliği her geçen gün artıyor. 138 tür ve 2680 hayvana ev sahipliği yapan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na yen i bir üye daha eklendi. 6 Aralık tarihinde İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan dokuz yaşındaki Kartal ve altı yaşındaki Nazlı'nın yavrusu olarak dünyaya gelen dişi kaplan, parkta doğan ilk kaplan olma özelliğini taşıyor.

24 saat gözetim altında

Anne kedigillerin hamilelik döneminden itibaren çevreden kopuk bir şekilde, güven içerisinde yavruyu büyütmesini sağlayan dambox uygulaması, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yavru kaplan ve annesi Nazlı için uygulanıyor. Bu uygulama sayesinde yavrusunu güven içerisinde besleyen anne ve yavru, kameralar aracılığıyla 24 saat boyunca kesintisiz gözetim altında.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Avrupa'nın en nitelikli merkezleri arasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı 2011 tarihinden beri Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi. EAZA insanlara hayvanat bahçelerini tanıtmak, eğitim çalışmaları yapmak, bilimsel araştırmalar vasıtası ile global biyoyaşam standartlarını yükseltmek misyonuna sahip. 44 ülkeden 370'ü aşkın hayvanat bahçesi ve akvaryumun üyesi olduğu EAZA, üyeler arasındaki işbirliği, eğitim ve koruma çalışmaları yürütür.