Çeşme Belediyesi, öğrencilere M. Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabını karne hediyesi olarak dağıttı. Başkan Oran, “Nutuk, herkesin okuması, çocuklarına da mutlaka okutması gereken büyük bir miras!” dedi. 
“Herkesin okuması gereken büyük miras!”
Kurucumuz ve kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadıklarını ve ideallerini anlattığı Nutuk’u herkesin okuması gerektiğinin altını çizen Başkan Oran, “Aydınlık yarınlarımızın yol haritası Nutuk, herkesin okuması, çocuklarına da mutlaka okutturması gereken büyük bir miras!” dedi. 
 
“Okullarda ders kitabı olarak dağıtılmalı”
Nutuk’un okullarda ders kitabı olarak okutulması gerektiğini dile getiren Başkan Oran, “Nutuk M. Kemal Atatürk’ün 1919-1927 yılları arasında yaptıklarını anlattığı ve ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclis’inde okuduğu çok değerli bir eser. Dünya tarihinin en büyük liderlerinden biri olan Atatürk’ün askeri dehasını, vatan sevgisini ve bağımsızlık aşkını anlamak, Kemalist devrimler ışığında aydınlık bir gelecek inşa edebilmek için Nutuk’u herkes okumalı. Hatta okullarda ders olarak okutulması gerektiğine inanıyorum. Nutuk, okyanusu geçenlerin bir çift mavi gözde nasıl boğulduğunu, bir milletin küllerinden nasıl yeniden doğduğunu anlatıyor bize.” diye konuştu.