Elazığ'da 6.8 şiddetinde yaşanan depremin ardından 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi; ardından Manisa'da yaşanan ve devam eden depremler bir kez daha dikkatleri bu yöne çekti.
 
Özellikle son günlerde aralıksız Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde devam eden ve İzmir'i de çok yakından etkileyen depremler "Olası bir depreme hazır mıyız?" sorusunu tekrar gündeme taşıdı.
 
Bu bağlamda İzmir'de "Depremi Yaşamak, Depremle Yaşamak" başlığı altında bir toplantı düzenleniyor. Konak Belediyesi, Jeoloji Mühendisi Odası İzmir Şube Başkanlığı, İkinci Bahar Platformu, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği ile Uluslararası Müzecilik Derneği'nin ortak düzenliği deprem toplantısı 13 Şubat 2020 Perşembe günü Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılacak.
 
"Depremi Yaşamak, Depremle Yaşamak" konulu toplantının moderatörlüğünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı- Konak Belediyesi eski Başkanı Dr. Hakan Tartan yapacak. Toplantının diğer konuşmacıları Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan ile Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu olacak...
 
"Depremi Yaşamak, Depremle Yaşamak" konulu toplantıyı 13 Şubat 2020 Perşembe saat 18:00'dan itibaren isteyen İzmirliler Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yerinde takip edilecekler...