EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Mithatpaşa Caddesi’ni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na bağlayan Güzelyalı 19/1 Sokak'taki çalışmaları tamamlayarak yolu trafiğe açtı.

Bölge sakinleri çalışmadan ve erken bitirilmesinden memnun.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Poligon Deresi’nin denizle buluştuğu yerdeki yol üzerinde bulunan çelik ızgaraları, trafik açısından tehlike yarattığı ve gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle kaldırdı. Başlatılan menfez yenileme çalışması kapsamında Güzelyalı Mahallesi 19/1 Sokak (Mithatpaşa Caddesi üzerinden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na çıkış) üzerindeki çelik ızgaralar söküldü. Çelik ızgaraları derenin yan duvarlarına bağlayan vidaların ağır tonajlı araçların geçişi sırasında gürültüye yol açtığını belirten İZSU yetkilileri, ızgaraların kaldırılmasıyla birlikte hem gürültünün hem de olası risklerin önüne geçildiğini belirtti.

Vatandaşlar memnun

İZSU ekipleri 95 metrelik güzergâha beton örtü döşedi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin asfaltlama çalışmalarını tamamlamasının ardından yol araç trafiğine açıldı. İki ayda bitmesi planlanan yenileme çalışmaları 21 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Bölgede oturan vatandaşlar projeden memnun. 21 yıldır Güzelyalı’da oturan Fuat Karadeniz, “Eskiden çelik ızgaralardan dolayı çok gürültü çekiyorduk. Binalarda oturan komşularımızdan da çok şikayetler vardı. Şimdiki çalışmalar gerçekten güzel oldu. Hizmetlerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Bölge sakinlerinden Ayşegül Taşbaş ise “İşyerim Güzelyalı’da ve bu güzergahı sürekli kullanıyorum. Topuklu ayakkabıyla geçmem imkansızdı. Ayrıca gürültü derdi de ortadan kalktı. Gayet güzel bir çalışma oldu” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Güzelyalı’da çalışan Zeren Çelebioğlu ise çalışmaları şöyle değerlendirdi: “Ofisimiz Güzelyalı’da, bir senedir buradayız. Izgara şeklindeki yolda yaya olarak karşıdan karşıya geçerken çok zorlanıyorduk. Evcil hayvanlarımızı geçirirken bir takım zorluklar yaşıyorduk. Birkaç noktada sadece geçebileceğimiz yerler vardı. Eşyalarını bile ızgaraların içine düşürenler oluyordu. Bu yol düzenlendiği için çok mutluyuz. Eski dertlerimiz ortadan kalktı.”