120 otel ve 35 restoranla yıllık 245 milyon liralık ekonomik büyüklüğe sahip Alaçatı Turizm Derneği, yeni yönetimini belirledi. Bu kapsamda, derneğin yönetim kurulu başkanlığına Celal Bayraktaroğlu seçilirken, yönetim kurulu da deneyimli isimlerden oluştu.
 
Yeni yönetim yayınladığı Alaçatı manifestosunda hedefini ‘korumacı turizm’ olarak belirledi. 

Bu kurallara uyun!
Bayraktaroğlu, herkesin gözünün Alaçatı üzerinde olduğuna dikkat çekerek "Ancak burada yaşayanlar olarak bizde söz sahibiyiz. Bu yüzden 13 maddelik manifesto yayınladık. Bu manifestonun ilk maddesi, Alaçatı yaşam kültürünü korumaktır. İkincisi, Alaçatı sakinlerinin köy içinde kalmasını istiyoruz. Çevremizi, tarihimizi korur, sanatı destekler, yerel üretim ve lezzetimize sahip çıkarız diyoruz. Alaçatı demek sörf demektir, bu sporun gelişmesi için ne gerekirse yaparız diyoruz ve en önemlisi yıllardır çözülemeyen gürültü sorunu. Biz gürültüyle mücadeleden asla kaçınmayacağız. Bu yıl Alaçatı'da huzur dolu bir tatil istiyorsanız, eğlenmek istiyorsanız Alaçatı'nın yaşam kültürünün gerektirdiği kurallara uymak zorundasınız. Bu manifesto sadece bizim için değil bu manifesto Alaçatı'ya adım atan herkes için geçerli” diye konuştu.
Celal Bayraktaroğlu başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Başkan Yardımcısı Ali Kırmızıoğlu, Genel Sekreter Berrak Önal, Sayman Kayhan Ölmezer, Dış İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Necat Çelikkol, Üye İlişkilerinden Sorumlu Türker Acaroğlu, Projelerden Sorumlu Korkut Denizeri...