EGE MECLİSİ - İdlib'de gerçekleşen saldırının ardından İzmir'de siyasi parti, STK ve birliklerin başkanlarından başsağlığı mesajı geldi. İşte o mesajlardan bazıları...

CHPLİ YÜCEL: BU ATEŞ YÜREĞİMİZİ YAKMAKTA

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Suriye’de ordumuza yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında, Şehit düşen ve Türkiye’yi yasa boğan 33 Mehmetçiğimiz için başsağlığı mesajı yayınlandı.
Yaşanan acının kelimelerle tarif edilemeyeceğini ifade eden Deniz Yücel, “Şehit ateşinin sadece 33 ocağa değil, 83 milyon vatandaşımızın yüreğine düştüğünü” söyledi. Yücel mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Suriye’de görev yapan şerefli ordumuzun kahraman Mehmetçiklerine yönelik, İdlip’de düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçiğimizin Şehit olmasının derin ve tarifsiz acısı içindeyiz. Bu öyle bir acı ki, ne sözlerle tarif edilebilir ne de tesellisi bulunabilir. Her biri ana kuzusu, her biri vatan ve millet aşkıyla dolu 33 Mehmetçiğimizin ateşi sadece 33 ocağa değil, 83 milyon vatandaşımızın yüreğine düşmüştür. Bu ateş yüreğimizi yakmakta, ciğerimizi dağlamaktadır.  İdlip’de Şehit düşen ve yüreğimizi yakan 33 Şehidimize Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan tüm askerlerimize acil şifalar diliyorum.  
Bu millet, bundan önce vatani görevini yaparken Şehit düşen hiç bir kahramanını unutmadığı gibi, Şehit düşen 33 askerimizde asla unutmayacak, hatıraları ve kahramanlıkları sonsuza kadar yaşatılacaktır."

AK PARTİLİ SÜREKLİ: HESABI SORULACAK

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İdlib'de 33 Türk askerinin rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit düşmesinin ardından bir mesaj yayımladı.

Başkan Sürekli, şehit haberlerinin Türk milletinin yüreğine bir ateş gibi düştüğünü, karşılığının verilmeye başlandığını ve bu hunharlığın hesabının mutlaka sorulacağını belirtti.  Saldırgan katil rejim güçlerinin en ağır şekilde vurulduğunu ve vurulmaya devam edileceğini söyleyen Sürekli, Türk Ordusuna yönelik bu alçak saldırının uluslararası arenada topyekün bir duruşla karşılık bulması için görüşmelerin başladığını ve Türk Milletinin her zamankinden daha sıkı kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin acısı, hepimizin yüreğini yaktı. Bu gözü dönmüş katillerin bu alçakça saldırısının karşılığı elbette ağır olacaktır.  33 şehidimizin yüreklerimize düşürdüğü ateş öyle büyük ki…Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Dualarımız, milli güvenliğimiz için Suriye topraklarında canı pahasına terörle mücadele eden kahraman mehmetçiklerimizledir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ve milletimize sirayet eden terör illetini durdurmanın ve ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarmanın tek yolu silahlı kuvvetlerimizin buradaki mücadelesindeki kararlılığıdır. Mutabakat tanımayan, uluslararası hukuku çiğneyen bu kalleşliğin yine uluslararası bir tepki ve yaptırım zemini sağlanarak cezalandırılması gerekir. İlgili bakanlıklarımız bu konudaki istişarelerini sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bulunduğu coğrafyanın huzur ve güvenliğinin tek adresidir. Karşısına hangi kirli ve kanlı hesap çıkarsa çıksın baş edebilecek güçtedir. İdlib'de ciğerimizi yakanlara da hesabı misliyle sorulacaktır. Şimdi bize düşen tarih boyu verdiğimiz tüm bağımsızlık mücadelelerinde olduğu gibi, hainlere karşı tek vücut olmak, acımızı paylaşarak azaltmaktır. Hiçbir provokasyona mahal vermemek elzemdir. Zaman devletimizin ve askerimizin yanında olma zamanıdır." 

ŞAHİN: "BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Görevi sadece mazlum insanları korumak, kadın, yaşlı ve çocuklara sahip çıkmak olan kahraman Mehmetçiğimize yapılan dünkü saldırıyı kabullenemeyiz. Devletimiz tüm kurumları ve gücüyle meselenin üzerine gitmektedir. Bize düşen birlik içinde birbirimize daha çok kenetlenerek bu zorlu dönemi atlatmaktır. Türk Milleti güçlü bir millettir.” Dedi.

Dün akşam saatlerinde Suriye içinde bulunan insani gözlem noktalarındaki askerlerimize yapılan alçak saldırıyı kınadığını bildiren bir açıklama yapan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Dünya acımasız bir savaş alanı halini almış durumda. Bilhassa Suriye dünyanın bu yüzünün en belirgin alanı olmuş durumdadır. İnsanlık onurunun yerle bir  olduğu, sivil, kadın, yaşlı ve çocukların büyük bir acımasızlık içinde kurban edildiği bu ülkede kan durmuyor. Acı ve gözyaşı durmuyor. İşte bunu engellemek ve insana insanca muamele etmek için görev yapan Türk askerlerii dün alçakça bir saldırıya uğramış 33 Şehit ve yaralılar vermiştir. Başımız sağolsun, Allah şehitlerimizin mekânını cennet eylesin. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Ailelerine de sabır ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.” Diyerek acıları paylaştığını söyledi.

Vatan Namusunu Koruyamayan Esad!

MHP İzmir İl Başkanı Şahin, ayrıca “Ülkesini koruyamayan, vatan namusunu ona buna çiğneten Suriye’nin sanal rejimi bu saldırının karşılığını almaktadır. Canımızı yakanlara hakkettikleri cevabı veriyoruz, vereceğiz. Biz Türk Milleti olarak bunu yapan cani Esad’ı da ona sahip çıkanları da çok iyi biliyoruz. Türk Milleti bu zorluğu aşabilecek güçte bir millettir. Birlik ve beraberlik içinde bunu da aşacağız” diyerek günün birlik olma günü olduğunu vurguladı.

Bahçeli’nin Verdiği Nöbetteyiz!

 “Türk Milliyetçilerinin lideri Türklüğün aklı olan genel Başkanımız bu konuda çok net ifadelerle Devletimizin ve Muzaffer Ordumuzu yanında olduğumuzu bildirdi. Biz de liderimizin bizi görevlendirdiği nöbet yerimizde hazır kıta bekliyoruz. Türk Milletinin bu zorluğu aşacağını da çok iyi biliyoruz.”

İzmir Milli Birliğin Kalesidir

İl Başkanı Şahin son olarak, İzmir vurgusu yaptı; İzmir’in ve İzmirlilerin milli şuur ve milli birlik değerleri açısından son derece önemli bir şehir olduğunu da sözlerine ekleyen MHP İzmir İl Başkanı Şahin “askerimizin duacısıyız. Şehir olarak devletimizin ve milletimizin tek yürek olarak bu zorluğu aşacağını biliyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin kalesi olan İzmir karakteri icabı gereken dirayeti gösterecek düşmana cephe gerisinde de imkân vermeyecektir” dedi.

KURUMLARDAN MESAJLAR

İzmir'de iş dünyası meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler, İdlib'de rejim kuvvetlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yaptığı açıklamada şehitlere rahmet diledi

Türkiye'nin yıllardır milyonlarca Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığına işaret eden Kestelli, "Yeni insani dramların yaşanmaması için Suriye topraklarında barışçıl amaçlarla bulunan ülkemize karşı yapılan bu saldırı, hiçbir şekilde kabul edilemez. Birleşmiş Milletler ve NATO başta olmak üzere, varlık sebebi küresel barış olan kurumların bir an önce devreye girip daha fazla şehit vermeden gerekli tedbirleri alması ve artık bir insanlık sorunu haline gelen Suriye meselesinin kökten çözümünü sağlaması elzemdir. Türk iş dünyası olarak tüm varlığımızla ülke yönetiminin ve ordumuzun arkasında olduğumuzun bilinmesini isterim." ifadesini kullandı. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de saldırıyı kınadı

Türkiye'nin menfaatleri ve güvenliğinin söz konusu olduğu bu süreçte devletin yanında olduklarını vurgulayan Özgener, "Suriye’de rejimin insanlığa karşı işlediği suçların durdurulması amacıyla Astana sürecinin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz." mesajı verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise Türk askerinin İdlib'de uluslararası anlaşmalardan doğan yetkisiyle, Türkiye'yi terör unsurlarından korumak için bulunduğuna dikkati çekti

NATO müttefiki olan Türkiye'nin bu süreçte hak ettiği desteği görmeyi beklediğinin altını çizen Eskinazi, "İdlib, Libya ve diğer noktalarda Türk askerinin daha fazla kayıp vermemesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda askeri ve siyasi yetkilileri daha stratejik davranmaya davet ediyorum. Son bir ayda 43 şehit verdik. İdlib'deki durum son derece endişe verici. Bundan sonraki süreçte şehit vermemek için askeri tedbirlerin arttırılması gerektiği anlaşılıyor. Zaman yitirmeden ve başka şehitler vermeden bu tedbirler alınmalı." değerlendirmesinde bulundu. 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinden yapılan açıklamada da ise Türk ordusunun ülkenin hak ve menfaatlerinin teminatı olduğuna vurgu yapıldı

Türk ordusunun birçok milletin de umudu olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, sınır güvenliğimiz ve milli bekamız için devletimizin yürüttüğü tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Mehmetçiklerimizin içinde bulunduğu tüm şartlardan muzaffer çıkmasını temenni ederiz. Barış ve huzur ortamının tesisi ve bölgenin güvenliği için Suriye'nin İdlib bölgesinde bulunduğu sırada hani bir saldırı sonucu şehadete yürüyen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa ve aziz milletimize başsağlığı dileriz."

Ege Üniversitesi Senatosu'ndan açıklama 

Ege Üniversitesi Senatosu ise "Yüz binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu olan rejim güçlerinin, askerlerimize yönelik hain saldırısını şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasını yaptı. 

Mesaiye kamuflajını giyerek geldi

Öte yandan Manisa'da bir itfaiye personeli, İdlib'de görevli askerlere destek amacıyla mesaiye kamuflajını giyerek geldi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde çalışan 46 yaşındaki 6 çocuk ve 2 torun sahibi Alaattin Karabulut, dün akşam İdlib'den şehit haberlerini aldığından beri uyuyamadığını belirterek, "Türkiye'de her vatandaşımız her an ordumuzun yanında hazır ve nazır bir şekilde bekliyoruz." dedi.