Hemanjiom; kan damarlarında yaşanan artış sonucunda ortaya çıkan damar tümörleri olarak tanımlanabilir. Yani kısaca damar beni olarak ifade edilebilir. Bu tümörler; Infantil hemanjiom, Cherry hemanjiom, Konjenital hemanjiom gibi farklı türlerle sınıflanır. Bu rahatsızlık ciltte ortaya çıkabilir. Kafa derisi, göğüs, sırt ya da yüzde ortaya çıkabilir. İlerleyen süreçlerde görme ya da nefes alma gibi temel yaşam fonksiyonlarına engel olan bir sorun olabilir.

Hemanjiom sorunu organlarda da görülebilir. Organlar arasında en sık karaciğerde ortaya çıkabilir. Bu sorun çocuklarda ortaya çıkmaktadır. Yeni doğan bebeklerde ortaya çıkar ve hemanjiom tedavisi sayesinde kısa süre içinde ortadan kaldırılabilir. Doktorlar birçok tedavi yöntemini kullanarak bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Hemanjiom Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Hemanjiom sorunlarında modern yöntemler tercih edilmektedir. Uzmanlar genelde ameliyatsız yöntemleri tercih etmektedir. Ancak tedavi yönteminin belirlenmesi için bir fiziki muayene ve derinlemesine inceleme şarttır. Bu problem öncelikle estetik açıdan kötü bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Tedavi yöntemleri ise lazerle, radyofrekansla ve skleroterapi ile gerçekleştirilmektedir. Tedavi sürecinde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Rıza Aktaş gibi uzmanlar sizlere fikir verecektir.

1.Lazerle Hemanjiom Tedavisi

Hemanjiomlar çok sayıda damar barındıran iyi huylu tümörler olarak ifade edilebilir. Ameliyatsız hemanjiom tedavi yöntemleri arasında lazerle tedavi de tercih edilmektedir. Bu tedavi sürecinde filtreler sayesinde dalga boyu belirlenen yüksek ısı damarlara uygulanır. Bu yöntem derinliği fazla olmayan yüzeysel sorunlarda önerilmektedir.

Lazer uygulaması, yüzeysel kırmızı leke şeklinde olan durumlarda İPL lazer şeklinde gerçekleştirilir. İnatçı vakalarda bu süreç biraz uzun sürebilir. Ayrıca farklı lazer teknolojileri de tercih edilebilmektedir. Bu tedavi yönteminden sonra iyileşme biraz daha hızlı olmaktadır.

2.Radyo Frekans İle Hemanjiom Tedavisi

Op. Dr. Rıza Aktaş gibi bu alanda yetkin hekimler tarafından gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. En büyük avantajı ise küçük hemanjiomların tedavisinde dakikalar içinde sonuç almanızı sağlayan bir yöntemdir. Sorunu büyük olan, lazer olmayı tercih etmeyen ya da skleterapi tedavisine cevap

vermeyen hastalarda uygulanması uygundur. Tecrübeli bir hekim elinde tedavi süreci kolayca tamamlanabilir. İzole iğneler yardımıyla derindeki sorun çözülebilir. Ayrıca radyo frekans tedavisinde yanık oluşmaz. Çünkü hastalık içeriden yok edilecektir.

3.Skleroterapi ile Hemanjiom Tedavisi

Tedavi sürecinde en çok sonuç verdiği düşünülen yöntemdir. Hemanjiom tedavisi sürecinde ilaç köpük haline getirilir. Bir enjektör kullanılarak ilaç sorunlu olan bölgeye enjekte edilir. Bu yöntem Rıza Aktaş gibi uzman doktorlar tarafından daha çok varis tedavisi için kullanılsa da ülkemizde sınırlı sayıda uzman tarafından hemanjiom tedavisinde de tercih edilmektedir. Damara enjekte edilen ilaç zamanla damarı tahrip edecektir. Sonrasında müdahale edilen damar vücut tarafından zaman içinde yok edilir ve tehlike ortadan kalkar.

Tedavi süreci hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Rıza Aktaş’a başvurabilir veya tüm hizmetler hakkında bilgi almak için https://rizaaktas.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.