EGE MECLİSİ - İzmir Emlak Komisyoncuları Odası(İZEKO), kuruluşunun 21. yılını Kuşadası Pine Bay Otel'de kutladı. İzmir'in ulusal emlak ilan platform markası "" sponsorluğunda gerçekleşen geceye; KKTC İzmir Başkonsolosu Servet Başaran, İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karatay, İTB Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Asrın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak ve İZEKO üyeleri ile aileleri katılım gösterdi.

Müzik grubu ve komedi dans üçlüsünün gösteri sergilediği gecede, katılımcılar keyifli bir akşam yaşadı. 

TÜRKİYE'NİN İLK EMLAKÇILAR ODASI

Gecede konuşan İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, "Emlakçılık mesleğine başlarken, önce ailemle mücadele ettim. Ailem dedi ki; 'Olamazsın çünkü emlakçılık meslek değil, git taksicilik yap ama emlakçılık meslek değil, bu işi yapamazsın' dedı . Onu aştık. Bu sefer de farklı mücadeleler başladı. 1996'da İzmir Emlakçılar Odası olarak Türkiye'nin ilk emlakçılar odasını kurdum.  Bu yola çıkarken bir masada anca 10 kişiydik şu anda 2 bin 600 kişiyiz. Sizlerle çalışmak benim için büyük bir onur" dedi. 

5 haziran 2018'de çıkan yönetmelikle ilgili konuşan Başkan Güleroğlu, "Yönetmelikte sizlerin imzası var. Aslında bu bir yönetmelik değil, bir kanun. Lise mezunu olmayan bu işi yapamıyor, 30 metrekareden küçük ofisi olana 'Dükkan açamazsın' diyor. Kurumlardan mesleki yeterlilik begesi alınması gerekiyor. Bu konuda bize tüm imkanları sağlayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'ya da çok teşekkür ediyorum. Zekeriya Mutu, köprü olsa üstüne basmam" ifadelerine yer verdi.  

"Mesleğimizle ilgili yapmamız gereken bir çok şey var" diyen Güleroğlu, İzmir'in emlak platformu ile yaptıkları iş birliğinden de söz etti. " ile ilgili bir çalışma yaptık. Hepinizin portallarla ilgili çalışma yapmamızla ilgili bir talebi vardı. Bz denedik, olmadı. Bu işi yapan ustadlarla çalışmaya başladık. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak, bugün de yanımızda ve aynı zamanda da sponsorumuz. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz diye konuştu. 

TALAK: "İZMİR FİRMASI OLARAK BERABER BÜYÜYELİM"

Güleroğlu'nun ardından konuşan Asrın Grup ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak ise, konuşmasına dünya emekçi kadınlar gününü kutlayarak başladı. Talak, "Biz bir İzmir firmasıyız. 'Siz de emlakçı mısınız' diye sordular. Dedim, 'Ben emlakçı dostuyum.' Ben de gayrımenkul işi yapıyorum, haritacıyım. İzmir firması olduğumuzu özellikle söylüyorum. Bu portalı kurmak kolay deği, 15 milyondan fazla masrafı vardı. İzmir firması olarak, , yani 'benim sitem' olarak bu firmayı kurduk. İzmir'den böyle bir firma yok biz de Türkiye'de bu pastanın içerisinde olacağız diye hareketimizi başlattık. Sahip çıkarsanız İzmirli emkakçılar olarak hep birlikte büyütmüş oluruz. Biz gerekli fedakarlığı yaptık siz de bir İzmirli olarak yaparsanız hep birlikte büyürüz diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 

MUTLU: " BU BAŞARI HER GÜN KUTLANMALI"

İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ise, 'Kadınlar bir değil, her gün başımızın tacı' diyerek başladığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: "Biliyorum esnaf teşkilatı zor bir dönemden geçiyor, sıkıntılarımız var. Sadece esnaf teşkilatının değil, emlak sektörünün de sıkıntıları var. Sıkıntılarımızı çözmek için çaba sarf ediyoruz. İZEKO'nun bugünlere gelişinin şahidi olan biri olarak söylüyorum. Bu başarıyı sadece bugün değil, her zaman kutlayın. Çünkü bu başarı, 1 günde kutlanılacak bir başarı değıl. Emlakçılar Odası, 21 yıldır tüm çalışmaları eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor. Türkiye'nin bir numaralı odası. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum."

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ve Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel de bu önemli geceye katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getirirken, EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karatay da İZEKO'nun 21'inci yaşını kutlayarak, geceye katılmaktan onur duyduğunu söyledi. Konuşmaların ardından plaket töreni düzenlendi.