Çin’de 12 Aralık 2019 tarihinde ilk olarak ortaya çıkan ve Türkiye’de de ilk vakanın tespit edilmesiyle sağlık alanında adımların daha dikkatli atılmaya başlandığı bugünlerde Konak Belediyesi Koronavirüs hakkında halkı bilinçlendirme çalışması başlattı. 
 
Hastalığa yol açan koronavirüse karşı alınabilecek önlemler kapsamında Konaklılara, üzerinde “El Sıkışma, Öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası doğrultusunda ilçe sınırları içinde bulunan Liselerde bilgilendirme çalışması yaptı.
 
Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koronavirüs salgınına karşı ilçede bir dizi önlem aldı. Vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları bölgeler ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.   
 
Dünyada hızla yayılmaya başlayan binlerce insanın yaşamını kaybetmesine neden olan Korona virüsü (Kovid-19) Türkiye’de görülmesiyle Güzelbahçe Belediyesi’de önlemleri artırdı.
 
Dünya genelinde her gün can alan Korona virüsü salgınına karşı Güzelbahçe Belediyesi de harekete geçti hizmet verdiği alanlara otomatik el dezenfektan cihazları taktı.
 
Karşıyaka Belediyesi, dünya genelinde yayılmaya devam eden ve Türkiye’de de görüldüğü açıklanan ‘corona virüsüne’ karşı bilinçlendirme harekâtı başlatıyor. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatı üzerine hazırlanan program çerçevesinde, 7 farklı mahallede ‘Bilgilendirme Toplantıları’ gerçekleştirilecek...