İZSU'dan önemli su faturası uyarısı geldi.
Bu dönemde sayaç okunmayacak ve konutlara fatura bırakılmayacak.
İZSU her abonenin son 3 aylık tüketimi baz alarak ortalama bir su faturası oluşturacak..
İzmirli aboneler bu faturaları internet üzerinden öğrenecek ve ödeme yapacak.
Son 3 ayda su tüketimi olmayan aboneler için 5 metreküp olarak faturalandırmaya gidilecek.
 
İZSU'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE!
Genel Müdürlüğümüz koronavirüs salgını nedeniyle su sayaçlarının okunmasında yaşanan aksamalara karşı yeni bir düzenlemeye gitti. Zamanında okunamayan sayaçlardan dolayı faturaların yüksek gelmesini engelleyebilmek ve abonelerimizi mağdur etmemek amacıyla konut amaçlı kullanımlarda her abonenin son 3 aylık su tüketim ortalaması baz alınarak faturalandırma yapılacaktır. Yeni abone olan veya isim değişikliğini yeni yaptıran İZSU aboneleri içinse sözleşmesinde yer alan avans tahakkuku faturalandırmak için veri kabul edilecek, teminat bedelleri ilk sarfiyat faturasına yansıtılacaktır. 
 
Herhangi bir tüketimi olmayan abonelere aylık 5 m³ kullandığı varsayılarak faturalandırma yapılacaktır. Yaşanan olağanüstü dönem sona erdiğinde, tüm abonelerimize normal faturalandırma yapılacak ve bu dönemde yapılan avans tahakkuku ile faturalandırılmış miktar toplam miktardan mahsuplaştırılacaktır.
 
Uygulama kapsamında sayaçlar okunmayacağından abonelerimize fatura bırakılmayacaktır. Abonelerimiz otomatik olarak hesaplanan fatura tutarlarını resmi internet sitemiz www.izsu.gov.tr adresinden öğrenerek ödeme yapabilecektir. Otomatik ödeme talimatı olan abonelerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapması gerekmemektedir.