İzmir Eczacı Odası koronavirüs ile mücadelede halka ücretsiz olarak verilecek olan maskelerin eczanelerine dağıtımına 14 Nisan Salı (bugün) İzmir merkezde başlanacağını duyurdu. 
 
İzmir Eczacı Odası konuyla ilgili bir açıklama yaptı:
Değerli meslektaşımız,
 
Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği’nin yaptığı görüşmeler sonrasında, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczanelerimiz üzerinden yapılması kararı alınmış olup maskeler İzmir’deki dağıtım kuruluşlarına 13 Nisan 2020 Pazartesi günü itibariyle ulaşmaya başlamıştır. TİTCK yetkilileri ve İzmir’deki dağıtım kuruluşlarının yetkilileri ile gerekli görüşmeler yapılmış olup, depolardan eczanelere maske dağıtımı ise 14 Nisan 2020 Salı günü başlayacaktır.
 
Buna göre;
 
Uygulama ilk etapta sadece İzmir merkezdeki eczanelerde başlayacaktır. Eczanelerden temin edilecek olan ücretsiz maskeler “20-65 yaş arası” vatandaşlarımız içindir.
 
Sağlık Bakanlığı’nın göndereceği maskeler Selçuk Ecza Deposu, Alliance Healthcare Ecza Deposu ve As Ecza Depolarına ulaştırılacak ve aşağıdaki tabloya göre eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır.
 
Eczanelerimizin sadece bir depo üzerinden günlük 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekmektedir.
 
Gelen maskeler günlük olarak 100 vatandaşa 5’er adet dağıtılacaktır.
 
20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek "10 gün için kişi başına 5 adet maske"yi ücretsiz olarak alabileceklerdir.
 
Eczacılarımız, bu kodu “Reçetem Sistemi”nde açılmış olan yeni butona girecektir. Eczanelerce yapılacak işlemler aşağıdaki videoda paylaşılmıştır.
 
Gönderilen SMS kodu ile maske alan kişiye 10 gün sonra tekrar kod gönderilecek, almayana ise maske alana kadar yeni kod gönderilmeyecektir.
 
Birçok alanda maske takmanın zorunlu olduğu bugünlerde eczanelerimizden dağıtılacak ücretsiz maskeler, salgınla mücadelenin başarıya ulaşmasında ve halk sağlığının korunmasında son derece önemlidir.
 
Bu süreçte destekleri ve katkıları için dağıtım kuruluşlarının yetkililerine teşekkür ediyor, tüm zorluklara karşın özveriyle görev yapan tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar diliyoruz.
 
Vatandaş bilgilendirme afişi için web sayfamızda yayınlanmıştır.
 
Reçetem Sisteminde maske kaydının oluşturulması ile ilgili bilgilendirme videosu web sayfamızda yayınlanmıştır.