Dünyada yaşamı durduran koronavirüs salgını futbolu da derinden etkiledi.
Türkiye'de bir çok futbol takımı salgın sonrası yeni düzenlemeler yapmak için harakete geçti.
Spor dünyasının son günlerdeki en önemli gündem maddesi ise yarım kalan lig maçlarının nasıl tamamlanacağı...
Bilim Kurulu'nun Temmuz olarak tarih verdiği lig maçları için kulüpler daha öne çekilmesini istiyor. 
Bu arada maçların nasıl ve nerede oynanacağı ise netlik kazanmadı. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Konak Belediyesi eski Başkanı Dr. Hakan Tartan'dan bu konuda ilginç bir öneri geldi.
Tartan, kalan süper lig maçlarının İzmir'de oynanmasını önerdi. 
Tartan, "Takımlar İzmir’de konuşlansın. Kalan maçlar da İzmir’de oynansın. Atatürk, Göztepe ve Bornova statları çok uygun" açıklamasında bulundu.
 
İşte Dr. Hakan Tartan'ın Süper Lig önerisi:"Süper Lig oynanacak. Doğru karar. Ama nasıl olacak? Önerim şu; takımlar İzmir’de konuşlansın. Kalan maçlar da İzmir’de oynansın. Atatürk, Göztepe ve Bornova statları çok uygun. Tire ve Menemen statları da dört büyükler dışındaki maçlara harika ev sahipliği yapar. Altyapılar yeterli, hijyen koşulları sağlanır, oteller uygun, antrenman sahaları var, ulaşım kolay. Hatta 20 dakika uzaklıktaki Manisa da devreye alınır. İzmir’de her takımın da seyircisi var. Hem takımlar rahat eder, hem Ege ekonomisi için ciddi bir atılım olur. Esnaf Odalarımız da, Ticaret Odamızda, kentin tüm dinamikleri de seferber olur. Akıl için yol bir..."
 
Tartan, başkan olduğu dönemde Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı'nı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynatma başarısını göstermişti.