Karşıyaka Belediyesi tarafından, edebiyat kuramcısı Funda Sakaoğlu Eryek’in yönetiminde gerçekleştirilen aylık “Kitap Kulübü” buluşmaları, koronavirüs tedbirleri kapsamında online platforma taşındı. Edebiyat tutkunlarını internet üzerinden bir araya getiren kulüp, bu ay da 22 Mayıs saat 10.00 ve 29 Mayıs saat 19.00’da toplanacak. Buluşmalarda, İngiltere’nin en önemli yazarlarından biri olarak gösterilen Matt Haig’in “Zamanı Durdurmanın Yolları”  kitabı tartışılarak, eser, katılımcılar ile birlikte detaylı bir biçimde incelenecek.

HER AY FARKLI BİR ESER

22 Mayıs saat 10:00'da gerçekleşecek olan Karşıyaka Belediyesi Kitap Kulübü toplantısına katılmak için bilgisayarlardan https://meet.google.com/pfy-gxrn-oxb bağlantısına tıklamak yeterli olacak. 29 Mayıs saat 19:00'da gerçekleşecek olan toplantıya da https://meet.google.com/zbo-tnpe-pgv bağlantısı ile giriş yapılacak. Cep telefonu ve tabletlerden ise Hangouts Meet uygulamasını indirerek katılım sağlanabilecek. Kitap Kulübü, yeni sezonda da her ay farklı bir ülkeye konuk olarak dünya edebiyatından bir eseri tartışacak, farklı meslek ve yaş gruplarından kitapseverleri toplantılarda buluşturmaya devam edecek.

TOPLANTILAR EVLERE TAŞINIYOR

‘Kitap Kulübü’ projesi ile okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamayı ve toplumda kitap sevgisini artırmayı hedeflediklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Daha önce Çarşı Kültür Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz Kitap Kulübü toplantılarımızı, koronavirüs tedbirleri nedeniyle iki aydır evlere taşıyoruz. Katılımcılarımız ayın kitabı hakkında interaktif biçimde görüşlerini paylaşıyor, tartışıyor ve doyumsuz bir edebiyat sohbeti gerçekleştiriyorlar. Kitaplarla dostluğumuzun daha da pekiştiği karantina günlerinde, hem nitelikli hem de keyifli zaman geçirmek isteyen herkesi toplantılarımıza bekliyoruz” dedi.