9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurdun her noktasında olduğu gibi Denizli, Manisa, Aydın ve Muğla'da da coşku ile kutlandı.

Denizli'de kutlamalar...

Denizli'deki törenler İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu'nun, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, törene katılanlar maske takarken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene bazı Denizli milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de katıldı.

Manisa'da kutlamalar..

Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk tarafından çelenk sunuldu. Törene katılanlar maske takıp sosyal mesafe kuralına uydu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu tören sırasında Spil Dağı'ndan kalkan 20'ye yakın paraşütçü Manisa semalarında dolaştı. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, vatandaşlara 5 bin Türk bayrağı, Manisa Büyükşehir Belediyesi de Atatürk'ün Nutuk kitabını dağıttı. 

Aydın'da kutlamalar...

Aydın'da da Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na, Uşak'ta ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Muğla'da kutlamalar...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi. Korona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle gençler törene katılamayınca Türk bayraklı balonlar protokol tarafından gök yüzüne bırakıldı.

Törene; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Uzunlulu, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Özher, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, çeşitli oda ve STK temsilcileri katıldı.

Belediye Meydanı'ndaki tören, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. (İHA/AA)