Cilt bakımı her yaşta her insan için çok önemlidir. Doğru uygulanan temizlik ve bakım yöntemleri ile cildinizi daha ışıltılı tutmanız mümkün. Düzenli bir hayat, uyku düzeni ve tükettiğiniz besinler sayesinde sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabilirsiniz. Gündelik yaşantımızdaki yoğunluktan ötürü tükettiğiniz besinler cilt sağlığımız için yeterli olmayabilir. Bu sebeple kolajen ve vitamin takviyelerini kullanarak cildinize yarar sağlayabilirsiniz.

 

1.   Temizlik

Cilt temizliği, sağlıklı bir cilt için en önemli adımdır. Cildinizi günlük yapacağınız birkaç rutin ile temiz tutabilirsiniz. İlk olarak cilt temizliği için temizleyici jelleri tercih edebilirsiniz. Yüzünüzü tahriş etmeden yumuşak ovma hareketleri ile bir dakikanızı alacak yüz yıkama işleminden sonra, en önemli adım tonikle gözeneklerinizde biriken kirleri derinlemesine temizlemektir. Bu işlemleri sabah akşam uygulamanız, yüzünüzdeki ferahlık hissini canlı tutacak ve çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

 

2.   Peeling ve Maske

Temiz bir cilt için, yüzünüzü ne kadar yıkarsanız yıkayın, gözeneklerinizin içinde göremediğimiz kirler birikiyor. Bu kirler zamanla gözenek tıkanıklığı ve beraberinde bazı cilt problemleri yaratabiliyor.  Bu sebeple, cildinize sabah akşam yıkama ve tonik uygulama işlemlerinin yanı sıra, peeling ve maske kullanarak da derinlemesine temizlemelisiniz. Haftada iki kere uygulayacağınız doğal ve katkısız malzemelerden oluşan maske ve peelinglerle cildiniz derinlemesine temizleyebilir, gözeneklerinizin açıldığını hissedebilirsiniz.

 

3.   Nemlendirme ve Gıda Takviyeleri

Cilt temizliğinin yanı sıra cildinizi nemlendirmeniz oldukça önemlidir. Temiz bir cildi nemlendirdiğinizde, ciltteki elastikiyet kaybını en aza indirgemiş olursunuz. Böylece ciltte meydana gelebilecek hasarları yavaşlatmaya yardımcı olursunuz. Unutmayın ki, cilt hasarları için en önemli sebep, kuru bir cilttir.

Cilt bakımı için diğer önemli faktör, cilde faydalı gıdaların yeterince alınmasıdır. Günümüzde yoğun iş ve yaşam temposundan dolayı, yeteri kadar besin alamadığımızdan gerekli gıda takviyelerini kullanmamız destek olabilir. Kolajen, vitamin ve mineral gibi gıda takviyeleri hakkında bilgi almak ve ürünleri detaylı incelemek için https://www.day2day.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.