Güzelbahçe Belediyesi 2011 yılında Yelki Mahallesin’de açmış olduğu “Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi”ne 16 yeni yuva yaparak büyüttü. 

Sokak Dostları için hizmetlerini artıran Güzelbahçe Belediyesi geçici barınağını büyüterek yeni yaşam alanları yarattı. Sokakta yaşayan dostların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Başkan Mustafa İnce, can dostlarımızın yeni yuvalarıyla daha çok tedavi imkânı olacağını söyledi.

‘Satın alma, sahiplen

Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni gezen ve Sağlık işleri Müdürü'nden barınakla ilgili bilgi alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Geçici Hayvan Barınağımızı Eylül 2011’de hizmete koyduk. Barınağımızda 3 veteriner hekim, 1 tekniker, 1 şoför, 3 yardımcı personel 1’de santral görevlisi bulunmaktadır. Barınağımızda 60 köpek, 38 kedi bulunmakta. 25 küçük 3 büyük köpek, 27’de kedi kafesi yuvası bulunmaktadır. Var olan mevcut alan bazı zamanlar yeterli gelmiyordu. Biz de ek olarak 16 adet yuva daha yaptık. Barınağımız da tedavi, aşılama, kısırlaştırma gibi işlemler rutin olarak yapılıyor. Bazı vatandaşlarımız kendi baktıkları hayvanları da getiriyorlar. Biz burada sadece sokak hayvanlarının bakımını yapıyoruz. Tedavileri tamamlanan can dostlarımızı iyileşene kadar barınağımızda tutuyoruz. Sahiplenilmezlerse aldığımız sokağa tekrar bırakmak zorundayız. Çünkü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu bize aldığımız hayvanı rehabilite ettikten sonra yaşam alanları olan sokaklara bırakmamızı söylüyor. Bizlerde bunu uygulamak zorundayız. Sahiplendirilen tüm sokak dostlarımızı kayıt altına aldık. Barınağımızı açtığımız 2011 yılından bugüne kadar 900’den fazla can dostumuzu sahiplendirdik. 1000’inci vatandaşımıza sürprizimiz olacak. Vatandaşlarımızdan bu noktada talebimiz bir dost edinmek istiyorlarsa barınağımızı ziyaret edebilirler. Satın almayın, barınağımıza gelip sahiplenin” diye konuştu. 

‘Pandemi sürecinde ekiplerimiz çalıştı’

Yaşanan Koronavirüs salgını döneminde ekiplerin tam zamanlı çalıştığını söyleyen Başkan İnce, “Koronavirüs sürecinde can dostlarımız için gereken her türlü çalışmayı yaptık. Sağlık İşleri Müdürümüz ile 7 personelimiz pandemi sürecinde tam zamanlı çalıştı.  Pandemi sürecinde 1 ton mama dağıtımı yaptık. Her gün 3 farklı mahallede mama dağıtımı yaparak can dostlarımız mamasız bırakmadık. Geçtiğimiz 2019 yılı içerisinde 2571 iç-dış parazit aşısı yapıldı, 1203 kuduz aşısı, 303 karma aşı, 1128 kedi köpek kısırlaştırıldı, barınağımızda 1796 kedi-köpek tedavi edilmiştir. Can dostlarımız için her türlü konforu sağlamak için ekiplerimizle büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yaz aylarındayız. Vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var; kapılarının önüne öncelikli olarak bir kap su koymaları. Çünkü sokak dostları sıcaktan çok fazla etkilenebiliyorlar, su bulmakta sorun yaşıyor. Bu yüzden kapılarının önüne birer kap su ve mama da koyarlarsa büyük bir iyilik yapmış olurlar. Bu dünya sadece bizlere ait değil, tüm canlıların yaşamaya hakkı var ve bizlerde bu canlılarla yaşamı paylaşmalıyız” dedi.