Milliyetçi Hareket Partisi’nin Konak Meclis Üyelerinden Esnafa destek. MHP’nin Konak Belediye Meclis Üyeleri Ali Peynirci ve Ahmet Yeniçırak Belediye Meclisinde Konak Kovid-19 Salgını boyunca “Yıllık İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik Vergilerinin alınmaması için önerge verdi. İzmir Esnaf Odaları tarafından MHP İzmir’e teşekkür geldi.

Kovid-19 Salgını sebebiyle faaliyetlerini durdurmak ve yavaşlatmak zorunda kalan Konak Esnafına MHP’li Meclis Üyelerinden destek geldi. MHP’nin Konak Belediye Meclis Üyeleri verdikleri önergeyle belediyenin esnaftan aldığı “Yıllık İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik Vergileri” nin alınmamasını istedi. Verdikleri önergede “salgında en çok etkilenen esnafımız olmuştur” diyen MHP’li üyeler yerel yönetimimizin esnafımızın yanında olması gerekir vurgusunu yaptı.

Ali Peynirci: “Esnafımızın yanındayız”

“İzmir’in ve Konak ilçemizin kalbi esnaf ve sanatkârlarımızdır.” Diyerek bir açıklama yapan MHP’nin Konak Belediyesi Meclis Grubu Başkanı Ali Peynirci “Konak her şeyden önce bir esnaf ve sanatkârlar ilçesidir. Bu bakımdan İzmir’in kalbi, Türkiye’nin de gözbebeğidir. Esnafımızın gerek ekonomik faaliyetleri gerekse de istihdama sağladığı katkı düşünüldüğünde ne kadar önemli sorumluluklar yüklendiği görülmektedir. Bu sebeple esnafımız yanında olmamız gereken önemli sosyal ve ekonomik alanı oluşturmaktadır. Salgının en ağır geçtiği dönemlerde maalesef esnafımız ya kepenk kapatmış ya da işini yavaşlatmak zorunda kalmıştır. Omuzlarında bunca yükü taşıyan esnafımızı yalnız bırakamazdık. Esnafımızın yanındayız. Bu sebeple konuyu İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’e aktardık. O da derhal bir çalışma yapmamızı istedi. Biz de arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma yaptık. 16.04.2020 tarihinde yürürlüğe giren 7244 sayılı kanunu esas alarak “Yıllık İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik Vergileri” nin Nisan ve Mayıs aylarında alınmaması için Belediye Meclisimize önerge verdik. Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur da meselenin üzerinde hassasiyetle durdu. Önergemizi ilgili komisyonlara gönderdi. İnşallah önümüzdeki günlerde çok güzel bir haberle esnafımıza destek olmuş olacağız.” Dedi.

Esnaf Odalarından Teşekkür

Yaptıkları çalışmanın esnaf odalarınca teşekkürle karşılandığını da sözlerine ekleyen Ali Peynirci, “Esnafımızın yanında olmayacaksak kimin yanında olacağız? Bazı ilçelerimizde böyle adımlar var. Bir esnaf ilçesi olan Konak’da da olmalı. Esnaf odalarımızın teşekkürleri bizleri gayretlendiriyor. Ama asıl biz onlara teşekkür ediyoruz. Bütün zorluklara rağmen insanımıza hizmet ve emek veriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Otuz İlçeye Yayılacak

Öte yandan MHP’li Meclis Üyelerinin esnafa destek paketi olarak Konak Belediye Meclisine sunduğu bu önergenin önümüzdeki günlerde MHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Selahattin Şahin tarafından otuz ilçede uygulanması için büyükşehir belediye Meclisine taşınacağıkaydedildi. İzmir esnafı MHP’nin bu adımında çok memnun.