EGE MECLİSİ - Olay, bugün saat 13.00 sıralarında, Manavkuyu Mahallesi 286 Sokak üzerinde meydana geldi. Yol yapımı için hurda araçların parçalarının bulunduğu deponun demirlerini işçiler iddiaya göre oksijen ile kesmeye başladı.

Kesim sırasında hurda araçların parçaları yanmaya başladı. Bir anda büyüyen yangına işçiler müdahale edemezken durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yanan araç parçaları ve lastikler nedeni ile kara duman İzmir’in üstünü kaplarken her yerden dumanlar göründü. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken kısa sürede yangını söndürdü.

Deponun yanındaki apartmanda oturanlar büyük panik yaşadı. Depoda çalışan işçilerden Ahmet Ergüven, ''Deponun bulunduğu alan yol yapılacak. Depo yol geçeceği için kaldırılacaktı. İşçiler deponun demirlerini oksijen ile kesmeye başladı. Bu sırada oksijenden sıçrayan kıvılcımlar, araç parçalarını yaktı. Alev bir anda yükseldi'' dedi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.(İHA)