Alerji dendiğinde ilk akla gelen mevsim bahar olsa da yaz aylarında da çocukları etkileyen alerjiler mevcut. Her 3 çocuktan birinde kendisini gösterebilen alerjilere karşı uyaran uzmanlar, bu alerjilerden korunmanın oldukça önemli olduğunu belirtiyorlar. Hafif belirtilerle kendisini gösteren yaz alerjileri, nedeni farkına varılmazsa eğer başka sorunlar da doğurabilir. Bu nedenle, alerjik semptomların yakından takip edilmesi gerektiğini savunan uzmanlar, en çok dikkat edilmesi gereken alerji türlerini sıraladı.

 

1- Polen Alerjisi

 

Bitkiler için hayati önem taşıyan polenler, bazı kişiler için alerji konusu olabiliyor. Özellikle çocukluk yaşlarda kendisini gösteren polen alerjisinden korunmak için sabah saatlerinde evlerinizin camını kapatabilir, özellikle sabah saatlerinde çocuklarınızı çok fazla yeşillik olan alanlara götürmekten kaçınabilirsiniz. Dışarıda geçirilen zamanlarda gözlük, şapka gibi aksesuarları takmayı ihmal etmeyin.

2- Güneş Alerjisi 

 

Güneş ışınları genellikle yararlı olarak bilinse de bazı ciltler için zararlı sonuçlar da doğurabilmekte. Özellikle hassas olan çocuk ciltlerini güneşten korumak için koruyucu kremleri sık sık kullanmalı, güneşin en yakıcı olduğu zamanlarda çocukları dışarıda güneşe çok fazla maruz bırakmamak gerektiğini belirten uzmanlar, aynı zamanda sık sık su içilmesini de önermekte.

 

3- Böcek Alerjisi

 

Böcek alerjisi, yaz aylarında çocuklarda en çok görülen alerjilerin başında geliyor. Sivrisinekler, arılar, karıncalar ve diğer böceklerin sokması sonucunda ortaya çıkan şişkinlik, kaşıntı ve kızarmalar sonrasında farklı sonuçlar da doğurabilir. Böcek alerjisinden kaçınmak için uzun kollu kıyafetler giyerek kaçınabilinse de vücutta böcekleri çekebilecek tatlı tonlarda kokular sürmemeye de özen gösterin. Aynı zamanda sinek kovucu özellikteki losyonlar da kullanılabilir.

Yaz aylarında oluşabilecek diğer virüslere karşı çocukların bağışıklık sistemlerinin korunması da oldukça öneme sahip. Çocuk vitamin takviyesi ürünleri de sunan Ocean Smart Gummies ile siz de çocukların ihtiyacı olan besinleri almalarına yardımcı olabilir ve onlara sağlıklı bir hediye verebilirsiniz. Yararlarının yanında aynı zamanda oldukça da lezzetli olan gıda takviyeleri ile çocuklarınızın bağışıklığını artırmalarına yardımcı olabilirsiniz.