Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, uçsuz bucaksız, yüksek dağlarla çevrili turkuaz denizi ve yeşil ile maviyi birleştiren eşsiz manzarası ile her yıl binlerce tatilciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden olan Kalkan, köklü tarihi ile tatilcilere hem kültür hem de deniz tatilini bir arada sunuyor. Sessiz, sakin, huzur dolu bir tatil için tercih edebileceğiniz Kalkan’da gezip görebileceğiniz pek çok yer, gerçekleştirebileceğiniz pek çok aktivite mevcut. İşte turizmin cenneti Kalkan’da görülmesi gereken yerlerden bazıları;

Patara Antik Kenti

Kalkan’ın meşhur Patara plajını da içerisinde bulunduran Patara Antik Kenti bir Likya kentidir ve Likya’ya başkentlik yapmıştır. MÖ 8. YY’a kadar varan kalıntılar bulunduran Patara Antik Kenti,  kültürel zenginliğe sahip olmasının yanında caretta carettalara yılın belirli dönemlerinde ev sahipliği yapmasıyla da ünlüdür. Giriş ücreti bulunan antik kentte müze kart geçerlidir. Kalkan’ın hem tarihi dokusunu hem de eşsiz plajlarını bir arada yaşamak istiyorum diyenler için Patara adeta bir cennet. www.islamitatilvillalari.com ile kiralayacağınız Kalkan muhafazakar villa seçenekleriyle siz de Patara Plajına yakın konumda, muhteşem manzaralı villalar kiralayabilir, Kalkan’da konforlu ve unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Xanthos Antik Kenti

Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunan ve günümüze kadar ulaşan Xanthos Antik Kentinin geçmişi MÖ 7. YY’a kadar dayanır. Likya’nın idari merkezi olarak bilinen Xanthos, Kalkan’a 20 km,  Kaş’a 45 km, Antalya merkeze ise 235 km uzaklıktadır. Kalkan tatilinizde Xanthos Antik Kentini turladıktan sonra hemen komşu konumunda bulunan, yunan mitolojisininden tanrı ve tanrıçaların tapınaklarına ev sahipliği yapan Letoon Antik Kentine uğramayı da unutmayın.

Mavi Mağara

Kalkan’a 6 km, Kaş’a 18 km uzaklığında olan Mavi Mağara’yı bölgeye özel tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz. Mavi Mağara, ismini dış kısımda dehlizlerden giren mavi ışıktan alır ve mağara içerisinde canlı çeşitliliği oldukça fazladır. Zaman zaman foklara da ev sahipliği yapan Mavi Mağara şüphesiz Kalkan’da görülecek yerlerin başında geliyor.

Kaputaş Plajı

Yalnızca Kalkan’ın değil, Antalya’nın en popüler plajlarından olan Kaputaş Plajı kayalıkların arasından kendinizi Akdeniz’in turkuaz sularına bırakabileceğiniz cennetten bozma bir yer. Tabii bu cennete ulaşmak o kadar kolay değil. Bitmek bilmeyen merdivenlerin sonunda bulunan Kaputaş Plaj’ına indiğinizde o merdivenlere kesinlikle değdiğini siz de fark edeceksiniz. Giriş ücreti bulunmayan plajda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti verilmektedir.