Genellikle ev hayvanları arasında yer alan kediler, etobur olarak beslenmektedir. Evimizin minik yaramazlarından olan kediler, tıpkı insanlar gibidirler. Bu nedenle farklı yaşlarda farklı besinlere ihtiyaç duymaktadırlar. Kedi maması seçimi yapılırken yaş göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü her yaşın, farklı besin gereksinimi olduğundan bu önemlidir.

Besin değerleri açısından önemli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyarlar. Uygun besin değerleri seçilmelidir. Veteriner hekiminiz ile iletişim içinde olduğunuzda, bu konuda size yardımcı olacaktır. Bu seçimi yaparken kedinizin yaşı, kilosu ve kısırlaştırılmış olması önemlidir. Yavru ve yetişkin kediler için farklı tercihler yapılmalıdır. ND kedi maması ve ND köpek maması çeşitleri arasında bu ihtiyaçlara uygun seçenekler bulabilirsiniz.

Farmina Pet Foods bünyesinde yer alan ND mamaları, İtalya merkezli olarak karşınıza çıkmaktadır. Sektörün en iyi birkaç firmasından birisi olan ND, GDO'suz ürünleri ve koruyucu madde içermemesi ile hayvan severlerin sıkça tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır.

Alacağınız kedi mamasının mutlaka içerik kısmını okuyun. Burada besin değerleri ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. ND kedi maması çeşitleri içinden, kedinize uygun olanı seçebilirsiniz.

ND kedi maması ve ND köpek maması çeşitleri arasında yaş ve kuru mama olarak seçenekler mevcuttur. Bu minik yaramaz evcil hayvanlarımızın, gelişim ve beslenmesinde sağlıklarını göz ardı etmemeliyiz. Bu nedenle seçilecek mamanın sindirime yardımcı olması gerekmektedir. Bu nedenle en çok tercih edilen kuru mamalardır.

Kedi Maması Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kedilerin beslenme tercihlerinde yaş çok önemli bir faktördür. Çünkü yetişkin ve yavru kediler için farklı seçimler yapılmalıdır. Sağlık açısından tehdit oluşturmayacak şekilde olmalıdır. Özellikle evcil hayvanlarımız için sindirim önemlidir. Sindirim sitemlerinde oluşacak sıkıntı daha sonrasında daha farklı hastalıklara sebep olacaktır. Kedilerin protein ihtiyaçları köpeklerinkinden daha fazladır. ND Kedi maması düşük tahıllı, tahılsız, bal kabağı içerikli, balıklı ve tavuklu kuru mama çeşitleri sunmaktadır. Hem yetişkin hem yavru kediler için ayrı ürünün versiyonları bulunmaktadır.

Konserve olarak sunulan ürünlerin ise içerik bakımından domuzlu, bal kabağı içerikli, marina balıklı ve geyik etli çeşitleri mevcuttur. Evcil hayvanınızın ihtiyacına ve sevdiği mamaya göre sizlerde bu ürünler arasında seçim yapabilirsiniz.

Kedi maması alırken çeşitli mamalardan almakta fayda vardır. Tek tip beslemenin yerine haftalık değişim uygulanması yerinde olacaktır. Hem beslenme alışkanlıkları hem de bağışıklık sistemi açısından bu şekilde yapılması faydalıdır. Bazı durumlarda kedi sahipleri bu tarz mamalardan ziyade kendi hazırladıkları mamaları vermektedir. Bunların başında süt gelmektedir.

Süt, yağ bakımından zenin olduğu için sindirim sistemlerinde sıkıntı yaratacaktır. Çiğ olarak verilecek yemek artıkları, bağırsaklarda zararlı bakterilere neden olacaktır. Ancak, ND kedi maması çeşitlerinde karşınıza çıkacak olan marina balıklı çeşit bulunmaktadır. Bu çeşit, pişirilme aşamasında zararlı bakterilerden arındırılmış olarak sunulmaktadır.

Sağlıklı bir kediye sahip olmak için, kedinizin isteklerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Sevdiği veya sevmediği mamanın anlaşılması önemlidir. Aynı zamanda kedi mamasının kalitesi, tüy dökümünde de önemlidir.

Kalitesinden şüphe hissettiğiniz mamaları almaktan kaçının. Bu kedinizin sağlığını önemli ölçüde tehdit etmektedir. Düşük kalitedeki mamalar, kedinizin ihtiyacı olan besin değerleri açısından da daha az besin sağlayacaktır. Gelişim açısından yavaşlama sağlayacaktır.