Profesör Doktor Esin Emin Üstün'ın kaleme aldığı "30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ne isterdim" yazısı büyük ilgi gördü. İşte sosyal medyada çok okunan o yazının tamamı...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NDA NE İSTERDİM?

-Şimdi yaşamda olmayan eğitim kahramanı o efsane Cumhuriyet Öğretmenlerinin Anadolu'ya yayılarak aydınlanma ışığını yeniden yakmalarını isterdim.
 
-Lozan'ı eleştirmeye kalkan, sömürge olma geni taşıyan hainlerin Sevres'in gerçek yüzünün yosun tutmuş beyinlerine bir şekilde kazınmasını isterdim.
 
-Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yabancı ülkelerin hayranlıkla söz ettikleri reform ve devrimlerini, Cumhuriyeti akılları sıra yıkmaya kalkışanların donmuş beyinlerinin her bir girusuna (girinti ve çıkıntılarına) bir daha silinmeyecek şekilde yerleştirilmesini isterdim.
 
-Bir ulusun birtakım insanları bu kadar mı cahil, vefasız ve düşman ruhlu olabilir. Bu düşmanların bugüne kadar topraklarımızın neresinde saklandıklarının ortaya çıkarılmasını görmek ve öğrenmek isterdim.
 
-Atatürk'ün yaptığı olağanüstü reformların mirasından yararlanıp O'na savaş açmaya kalkışanların kin ve nankörlüğünün sonucunu ulusumuzun görmesini isterdim.
 
-ABD'lerde 'Tanrı Kimi Göndersin?' başlığı altında düzenlenen bir anket sitesinde Mustafa Kemal Atatürk açık arayla birinci sırada yer almış. Yaklaşık 200 bin kişinin oy kullandığı ankette Atatürk'ün oyları %90'lara yakınmış. Bu sonucun Tanrı katında da değerlendirilmesini ne çok isterdim.
 
-Bu büyük ve anlamlı bayramda Ankara'da olmayı, Ata'nın huzuruna çıkıp sonsuz dualarım yanı sıra minnet duygularımı sunmayı, yürek sesimle bir şeyler söylemeyi çok isterdim.
 
-Yazılarımı Kurtuluş Savaşının her gününü Atatürk'le birlikte yaşayan, O'nu bir an bile yalnız bırakmayan 'Ali Çavuş'un (Ali Metin) yakınlarına söylediği şu satırlarla bitirmek istiyorum.
''O bence Allah'ın Türkiye'ye armağan ettiği ilahi kudretti. Bu kudreti O'nun yanında, yakınında olmayanlar bilemezler ve anlayamazlar. Bugün gaflet ve delalet içinde olanlara, O'na kafir, dinsiz ve deccal demeye kalkanlara acıyorum. Allah onların cezasını mutlaka verecektir!..''