CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK üyeleri ve kentteki kadın kolları başkanlarını ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu İstanbul Sözleşmesi’nin kuvvetle savunulması gerektiğini söyledi. Özuslu, “Nerede canımızı yakan bir kadın cinayeti, nerede şiddet varsa kadın erkek hep birlikte sesimizi en güçlü şekilde duyurmalı, sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İzmir’den Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyeliğine seçilen Ayten Gülsever, Hatice Semerci, Nurşen Balcı, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve ilçelerde görev yapan kadın kolları başkanları ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’yu ziyaret etti. Nazlıaka’yı yeni görevi nedeniyle tebrik eden ve kendisine başarılar dileyen Özuslu, “İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı bir zamanda bu görevi üstlenmek büyük bir sorumluluk. Hepimizin canını yakan kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini durdurmak için bu işi layıkıyla yapacağınıza ve başarılı olacağınıza inanıyorum. İstanbul Sözleşmesi’ni kuvvetle savunmamız gerekiyor. Kadın erkek hep birlikte sesimizi en güçlü şekilde duyurmalı ve sonuna kadar mücadele etmeliyiz ” dedi. Özuslu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde CHP’nin kadının kamusal ve toplumsal alanda güçlü bir şekilde yer alması için çalıştığını belirterek kadın siyasetçileri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İzmir örnek kent

Ankara’nın ardından ilk şehir dışı örgüt ziyaretini İzmir’e yaptıklarını, belediyenin kadına yönelik çalışmalarına ilişkin fikir alışverişi yaptıklarını söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise “İzmir ülkemiz açısından çok şey ifade ediyor. Bizler kurtuluş mücadelesinde erkeği kadınıyla birlikte yer almış emperyalizme karşı dik durmuşların evlatlarıyız. İzmir çağdaşlığı,  ilericiliği, farklılıklardan fark yaratan zenginliği ile her daim ülkemizin medarı iftarı olan kentlerimizden biri” dedi.

Kadınların ayağına taş, gözüne yaş değmeyecek

CHP kadın kolları olarak kadınların her birinin zor zamanlarında yanlarında yer alacaklarını belirterek şunları söyledi: “Öyle bir çalışma yürüteceğiz ki ülkemizdeki hiçbir kadınımızın ayağına taş,  gözüne yaş değmeyecek. Kadınlarımız asla yalnız yürümeyecekler. Onlarla birlikte olacağız.  Bu mücadeleyi daha da derinleştirip büyüteceğiz. Bu süreçler içerisinde yerel yönetimlerin kadın örgütümüzün yanında olması ve vereceği destek bizler için çok kıymetli.  Çünkü yerelde yapılan çalışmalar kadınların birebir hayatına dokunuyor. Bizlerin kadının hayatın her alanında görünürlüğünü ve temsiliyetini sağlamamız gerekiyor. Madem toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor o halde kadınlar her alanda da yüzde 50 temsil edilmeyi hak ediyorlar. Bu nedenle öncü güç olma sorumluluğunu üstlenerek yürümeye devam ediyoruz. Kimi zaman yürüyeceğiz,  kimi zaman koşacağız ama mutlaka başaracağız.”