İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular'a nefes aldıracak aktarma merkezi ve otopark projesini hayata geçiriyor. Bundan böyle araçlarını otoparka bırakan İzmirliler metro, tramvay, otobüs ya da vapurla diledikleri yere kolaylıkla gidebilecek. Üçkuyular Aktarma Merkezi hizmete alınırken 824 araçlık otoparkın açılışı için de geri sayım başladı.

F.Altay- Narlıdere Metrosu hattının yapımı için kazı çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular Aktarma Merkezi ve Otoparkı projesiyle de bölgenin önemli bir ihtiyacına daha cevap verdi. Metro, tramvay, otobüs ve vapurun kesişim noktasındaki Üçkuyular bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımıyla hem aktarma merkezine hem de otoparka kavuştu. Yol kotundan aşağıda bulunan aktarma merkezi üç ay önce devreye alındı. 824 araçlık otopark ise kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak.


Yaşlı, hamile ve engellilerin kullanımına uygun

Üçkuyular Aktarma Merkezi ve Otoparkı projesi yaklaşık 52 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Üçkuyular Aktarma Merkezi yaşlı, hamile ve engellilerin erişimi düşünülerek planlandı. Binanın her iki tarafında bulunan asansörlerle ve engelli rampası ile peronlara ulaşım sağlandı. Aktarma merkezinde 23 adet otobüs durağı, peron katında ise ESHOT’un kullanacağı idari ofisler, yolcu bekleme alanları, tuvalet ve kantin yer alıyor.

Üç kattan oluşan 824 araçlık yer altı otoparkının 40 araçlık bölümü ise engelli araçlarına ayrıldı. Otopark katlarında tuvalet, mescit ve ofisler de bulunuyor. Otopark girişi güzergahında bulunan Deniz Feneri Sokak üzerinde trafik yoğunluğu olmaması için çift geliş ve gidiş olmak üzere tünel yapıldı. Terminal binasının çatısı yeşil çatı sistemine göre dizayn edildi. 6 bin metrekarelik alan bitkilendirildi.    

Park et, devam et

Özel araçlarını otoparka bırakan yurttaşlar, buradan metro, tramvay, otobüs ya da vapurla diledikleri yere kolaylıkla gidebilecek. Üçkuyular Aktarma Merkezi ve Otoparkı projesiyle ilçe minibüslerinin diğer ulaşım türleriyle entegrasyonu da sağlanmış olacak. Büyükşehir Belediyesi, aktarma merkezi ve otopark projesini Yap- İşlet-Devret modeli ile 10 yıl süreli intifa hakkı ile hayata geçirdi.