Doğal Zeytinyağının faydalarını saymakla bitiremeyiz; cildi güzelleştirir,metabolizmayı hızlandırır, karaciğeri temizler, kilonuzu dengede tutmanıza yardımcı olur ve daha bir sürü benzer özelliklere sahiptir. Hem kültürümüz hem de bereketli topraklarımız sayesinde naturel sızma zeytinyağı kullanılarak yapılan yemekler ve mezeleri fazlasıyla tüketen bir toplumuz.

İşte size birbirinden lezzetli ve pratik zeytinyağlı yemek ve meze tarifleri:

Kabak Şayan Tarifi:

Malzemeler:

4 yemek kaşığı Naturel Sızma Zeytinyağı

4 adet rendelenmiş kabak

1,5 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kahve fincanı su

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 Yemek kaşığı zeytinyağı

½ su bardağı dövülmüş ceviz

½ yemek kaşığı nane

½ yemek kaşığı pul biber

Hazırlanışı :

İlk olarak 4 yemek kaşığı Zeytinyağını bir tavaya döküyoruz ve ardından rendelediğimiz kabakları ekleyip ve soteliyoruz. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra dövülmüş cevizi, nanemizi ve pul biberimizi ekleyerek kısa bir süre kavurma işleminin adından ocaktan alıyoruz.  Ardından bir kasede 1,5 su bardağı süzme yoğurduğumuzu, sarımsağımızı, suyumuzu ve eklediğimiz zeytinyağını pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Sotelediğimiz kabaklarımızın 3 te 1’ini yoğurt karışımına ekleyerek karıştırıyoruz. Ve son olarak servis tabağına karışımımızı döküp üzerine geriye kalan kabakları ve kavurduğumuz baharatlı cevizi ekledikten sonra kabak şayan hazır.

Zeytinyağlı Havuç Tarifi:

Malzemeler: 

1 kilo havuç, 1 naturel sızma zeytinyağı

2 adet soğan, 1/2 çay bardağı pirinç

1 adet şeker

1 su bardağı sıcak su

Yarım demet dereotu,

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı :

Havuçlarınızı çapraz doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye aldıktan sonra  doğradığınız ince ince soğanları rengi değişene dek soteleyin. Üzerine havucu ekeyin ve ekledikten sonra 5 dakika birlikte soteleyin. Ardından pirinç, şeker ve tuzu ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup 1,5 su bardağı suyu tencerenize katın. Kapağını kapatarak, kısık ateşte havuç yumuşayana kadar pişirin. En son üzerine dereotunu ilave edebilirsiniz. Ilık ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.

 Zeytinyağlı Kış Sebzeleri

Malzemeler:

2 adet kuru soğan

3 adet domates

2 adet havuç

1 paket brüksel lahanası

1 küçük boy karnabahar

1 paket brokoli

½ çay bardağı zeytinyağ

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Derin bir tencereye sırası ile halka doğranmış domates ve soğan koyulur. Yine halka doğranmış havuç,brüksel lahanası,karnabahar ve brokoli eklenir. En son tuz ve zeytinyağı ilave edilerek, kısık ateşte hiç su eklemeden pişirilir.

Bu eşsiz lezzetteki pratik tarifleri uygulamak için kullanacağınız naturel sızma zeytinyağlarına oleamea.com.tr’den kolaylıkla ulaşabilirsiniz.