Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’nin tesislerinde satışa sunduğu ürünlerin üretimi “Kent Merkez Mutfak’ta” yapılıyor.

Karşıyaka’nın birçok yerinde bulunan tesisleriyle Karşıyakalılara en iyi hizmeti sunmaya devam eden Kent A.Ş.’nin tesislerinde satışa sunduğu ürünlerinin üretimi Kent Merkez Mutfak’ta yapılıyor. Tecrübeli ustalar tarafından üretilen ürünler, soğuk zinciri kırılmadan özenle özel araçlar ile tesislere sevk ediliyor. Korona sonrası Kent Merkez Mutfak girişine hijyen bariyerleri yerleştirilerek günlük ateş ölçümü yapılıyor.  Personeller; kolluk, eldiven,  bone ve maske ile üretime devam ediyor. “Kent Merkez Mutfak” Covid-19 sonrası yaptığı dezenfeksiyon ve eğitim çalışmalarıyla Karşıyakalıların güvenini kazanıyor.

“ÜRETİMDE ÇALIŞAN TÜM PERSONELLERİMİZE DÜZENLİ OLARAK EĞİTİM VERİYORUZ”

Kent Merkez Mutfak’ta üretilen ürünler hakkında konuşan Gıda Mühendisi Özge Biberdalı “Kafe ve restoranlarda satılan; meze, soslar ve börek çeşitlerimiz “Merkez Üretim Mutfaklarında” günlük olarak üretilip, tesislerimize sevk edilmektedir. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Üretilip dondurulan börek çeşitlerimiz -18 derecede çekirdek ısıları kontrol altında tutularak, işletmelerimizin taleplerine göre soğuk zinciri kırılmadan, özel araçlarımız ile sevki gerçekleştirilmektedir. Ürünlerimizin muhafazasında tüm soğuk hava depolarımız kontrol altında tutularak kayıt altına alınmakta ve tüm ürünlerin izlenebilirliği sağlanmaktadır. Ürettiğimiz ürünler rutin olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayladığı laboratuvar tarafından rutin olarak analiz edilmektedir. Üretimde çalışan tüm personellerimize düzenli olarak eğitim verilmektedir. Pandemi dolayısıyla personellerimize “Covid-19 Uyum Eğitimi” verilmiştir. Tüm ürünlerimizin reçeteleri bulunmaktadır. Üretim birimimizde düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır. Karşıyaka Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Covid-19 incelemelerinde hiçbir sıkıntı bulunmamıştır.”dedi. 

“ALERJENLERİ MENÜLERİMİZDE DETAYLI OLARAK BELİRTİYORUZ”

Gıda Mühendisi Mucize Bengisu Erdoğan “Alerji; bağışıklık sisteminin vücuda zararsız olan maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesidir. Gıda alerjisi insan sağlını önemli ölçüde etkileyen hatta ölüme bile yol açabilen ciddi bir konudur. Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir konu olan alerjenleri, menülerimizde detaylı olarak belirtiyoruz. Menülerimizi yenilerken, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyi dikkate aldık. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan alerjenler listesinde 14 başlık altında inceleniyor. Gluten, süt ve süt ürünleri, balık ürünleri, yumuşakçalar vb. olarak adlandırılan bu ürünler menülerimizde yer alan yiyeceklerin alt kısmında belirtiliyor. Düşük miktarda olsa bile alerjen içeren bir gıda ile içermeyen bir gıdanın teması, gıda alerjisini tetikleyebiliyor.  Bu yüzden ustalarımız ürünlerimizi üretirken bu duruma dikkat ediyor. Servis elemanlarımızı da alerjenler konusunda bilgilendirdik.”dedi.