Belarus Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İzmir ile Belarus’un ikinci büyük şehri Gomel arasında kültürel, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirecek projelerin konuşulduğu toplantıda, iki kentin kardeş şehir olması için gerekli çalışmaların başlatılması kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belarus Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved’i makamında ağırladı. İki ülke arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin canlandırılmasıyla ilgili fırsatların konuşulduğu toplantıda, Başkan Tunç Soyer İzmir ile Belarus'un ikinci büyük şehri Gomel’in kardeş şehir olabileceğini söyledi. Soyer, şehirlerin ilişkilerinin güçlenmesiyle ülkeler arası ticaretin de gelişeceğine vurgu yaptı. Aleksei Shved ise bu konuda gerekli işlemlerin hemen başlatılacağını vurguladı.

Aleksei Shved, Gomel şehri liderliğinde çevrimiçi yapılacak, 27 Ekim’de başlayıp üç gün sürecek İş Günleri etkinliğinde İzmir’in de yer almasından memnuniyet duyacağını belirtti. İzmir’e daha önce de geldiğini söyleyen Başkonsolos, pandemi süreciyle sekteye uğrasa da Belarus'tan Türkiye'ye hala turist gelmeye devam ettiğini söyledi.