Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 37’nci Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi”ni kentteki iş dünyası temsilcileri, meslek birlikleri ve akademisyenler ile paylaştı. Beyanname, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel imzalı mektup eşliğinde ulaştırılırken, tüm kesimlere cumhuriyet değerlerini ikinci yüzyılda da elbirliği ile yükseltme çağrısı yapıldı.
 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye’nin kalkınması için 13 maddelik reçete sunan İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni ve mektubu, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde bulunan akademisyenlere gönderdi. 
 
“HER FİKİR ÇOK KIYMETLİ”
Odaların yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerineulaştırılan çağrı metni ve mektubunu ilettikleri her kesimin fikrinin çok kıymetli olduğunu ve geri bildirimleri titizlikle değerlendireceklerini vurgulayan Yücel, “Ekonomiden insan kaynağına, eğitimden bilime kadar Türkiye’nin gücünün farkında olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak; yüzüncü yılımızın gururunu ne kadar fazla hissediyorsak, ikinci yüzyılımızın sorumluluklarını da aynı derecede önemsiyoruz.  İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi demokrasi, ekonomi, dış politika, eğitim ve toplumsal barış olmak üzere, mevcut iktidarın uygulamalarından kaynaklanan Türkiye’nin beş temel sorununa odaklanmakta, çözüm önerilerini de somut bir biçimde ortaya koymaktadır” sözlerine yer verdi.

İŞTE O MEKTUP
Yücel, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesini paylaştığı kesimlerden iş dünyasına gönderdiği mektubun tamamında şu ifadeleri kullandı;
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına “üç kala” yaşadığımız coşku, bu ülkede yaşayan tüm fertlerin ortak coşkusudur. 
Yüzyıl önce bir ekim günü “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek işgale karşı zafer kazananlar, demokrasinin, sağlam bir ekonomik sistemin ve toplumsal huzurun teminatını yarattılar.  
O günden bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet; ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinin de mihenk taşı oldu. 
Cumhuriyetin kurucu değerlerini; üretimle, ihracatla, istihdamla yükseltenler, inşa edilen genç cumhuriyeti gelecek yüzyıllara taşıma görevinin de baş aktörü oldular. 
Ekonomiden insan kaynağına, eğitimden bilime kadar Türkiye’nin gücünün farkında olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak; yüzüncü yılımızın gururunu ne kadar fazla hissediyorsak, ikinci yüzyılımızın sorumluluklarını da aynı derecede önemsiyoruz. 
Elinizde bulunan “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” de, 97 yıllık birikimimizle bu sorumlulukların çerçevesini uzun ve titiz çalışmalar sonucunda belirlemiş ve çözüm önerilerini de açık yüreklilikle paylaşmıştır. 
“İktidar Kurultayı” adını verdiğimiz 37’inci Olağan Kurultay’da, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu ile bizzat paylaştığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi”,   “Egemenliğimizi hiçbir surette; hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakmayacağız” sözleriyle gereken teminatı vermektedir. 
Detaylı bir biçimde okuyacağınızı ve geri bildirimde bulunacağınızı temenni ettiğim “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi”, demokrasi, ekonomi, dış politika, eğitim ve toplumsal barış olmak üzere, mevcut iktidarın uygulamalarından kaynaklanan Türkiye’nin beş temel sorununa odaklanmakta, çözüm önerilerini de somut bir biçimde ortaya koymaktadır. 
Bu çözümleri hayata geçirecek alanlardan olmazsa olmazı da iş dünyasıdır. Bütün zorluklara ve olumsuz koşullara rağmen üretmeye devam eden, ekonomimizin bel kemiği olan iş dünyasının her önerisi, cumhuriyetimizin ikinci yüzyıl heyecanına bir tuğla taşıyacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle elinizdeki kitapçığı sizlerle paylaşırken; bu yıl 97’inci coşkusunu yaşayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.