Sporla ilgileniyorsanız hemen aklınıza gelecektir. Spor salonunda fit erkekler neden vücutlarından tamamen arındırmış? Neden maç sonunda futbolcular formalarını çıkarttıklarında pürüzsüz ciltleri dikkat çekiyor? İlk akla gelen estetik bir görünüm. Çünkü kıllı bir vücut altındaki kaslı ve fit vücudu gölgeleyen bir yüzey oluşturuyor. Haliyle de genellikle sporcular bu problemden kurtulmaya çalışıyorlar. Ancak günlük hayatın koşuşturmacasında sürekli ağdayla, jiletle, tüy dökücü kremlerle uğraşma ciddi bir zaman kaybını beraberinde getiriyor. Kesin ve acısız çözüm ancak ve ancak epilasyonda. YivesClinic farkıyla Lazer Epilasyon İzmir ilinde oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bu yazımızda size sporcuların aslında hangi sebeplere dayanarak pürüzsüz bir cilde ulaşmaya çalıştıklarından bahsedeceğiz. Belki bir gün spor salonlarına ya da herhangi bir sporla ilgilenebileceğiniz alanlara yolunuz düşer. İşte tam da o zamanda istenmeyen tüyler size sorun çıkarabilir. YivesClinic işte tam da o zamanda aklınıza gelmeli.

 Sporcular için her bir kalorinin ya da her bir gram proteinin önemi kadar her bir kıl kökünün önemi var. İşte bunların sebepleri:

1) Aerodinamik

 Bu bilim dalının size epilasyon başlığı altında sunulacağını daha önce düşünmüş müydünüz? İşte tam da şu anda arkanıza yaslanmalı ve spor, tüyler ve aerodinamik arasındaki kritik üçgeni keşfetmeye başlamalısınız. Aerodinamik pek alışık olmadığımız bir fizik terimi. Günlük hayatta terminolojik olarak kullanmasak da fiziğin etkileri hayatımızın her alanına sirayet etmiş durumda. Bu etki spor salonunda kıllarımız vasıtasıyla bizi etkisi altına alıyor. Katı kütleler havayla etkileşiyor ve bunun yarattığı sonuçları fiziğin aerodinamik dalı inceliyor. Hava ve sürtünme bağlamında incelenen bir konu. Kıllar sürtünme kuvvetini arttırarak sporcunun hızını büyük oranda kesiyorlar. Bunun bilincindeki sporcular ise bunu engellemek amacıyla kıllarından kurtuluyorlar. Futbolcular, basketbolcular gibi yüzme sporuyla ilgilenenler de sürtünmeyi minimize etme yolunu tercih ediyorlar. Böylelikle başarıya bir adım daha yaklaşıyorlar.

2) Yaralara İlk Müdahale

 Aerodinamik kadar kritik öneme sahip olmasa da yaralanmalarda yüzeye direkt tedai uygulayabilmek için bölgenin kıldan arınmış olması gerekmekte. Yaralanmaların sporda gayet tabii olduğunu düşünürseniz önemini daha iyi kavrayabilirsiniz.

3) Estetik

 Yukarıda da değindiğimiz gibi salt estetik görünüm elde etmek için yapılan sporlarda kıllara tolerans sıfır oluyor. Kılların alınma amacı konuşulduğunda akla gelen ilk sebeplerden biri olan estetik ancak kıllardan arınmakla mümkün olmakta. Hal böyle olunca estetik vücut hedefleyenlerin yolu mutlaka epilasyon merkezlerine düşüyor. YivesClinic farkıyla siz de estetik vücudunuza son dokunuşu uzman ellerde bulabilirsiniz. Lazer Epilasyon İzmir ilinde bu firmanın farkıyla kalite ayağınıza geliyor.

4) Masaj Verimini ve Kolaylığını Arttırır

 Masaj, sporcuların sıklıkla tercih ettiği rahatlama yöntemlerinden. Yoğun beden aktivitesi sonucunda kaslarda biriken stres ancak bu yöntemle tamamen kayboluyor. Ancak kıllı ciltlerde masaj verimi kısıtlı oluyor çünkü masör kaslara gerektiği gibi nüfuz edemiyor.

5) Ferahlık

 Sıcak yaz aylarında dahi sporla ilgilenmek zorunda olan sporcular bu sebeple de kıllarından kurtulma ihtiyacı duyuyorlar. Terden yapış yapış bir cildin ne kadar rahatsız edici olduğu aşikâr. Kıllar özellikle yoğun kas aktivitesi isteyen sporlarla ilgilenen sporcuların tahammül edemeyeceği türden. Terlerin kıllara yapışması son derece rahatsız edici.  Ayrıca yarattığı kötü kokudan da kaçınmak sporcular için son derece önemli. Hijyen ihtiyacı da istenemeyen tüylerden arınma ihtiyacıyla paralel gelişiyor.

Tüm bu sebepler sporcuların istenmeyen tüylerden kurtulma ihtiyacını körüklüyor. Acısız ve soru işaretlerinden uzak bir hizmet isteyenler ise YivesClinic’ten şaşmıyor. Lazer Epilasyon İzmir ilinde YivesClinic farkıyla artık tamamen sağlıklı ve güvenli. Daha ayrıntılı bilgi için sitesini ziyaret edebilir farkı siz de hissedebilirsiniz.