İzmir’i sarsan depremin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yıkım bölgesine ve geceyi parklarda geçiren İzmirlilere 33 bin 255 kişilik çorba, döner ve ayran ulaştırdı. Sabah saatlerinden itibaren ise 20 bin simit ve boyozun çay ve peynirle dağıtımı başladı.

Kandilli Rasathanesi’ne göre 6,9 büyüklüğündeki Ege depreminin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti. Sosyal Hizmetler, Sosyal Projeler, Kültür Dairesi ve Grand A.Ş.’ye bağlı ekipler 73 araç ve 172 personelle öncelikle yıkım bölgesine ve geceyi parklarda geçiren İzmirlilere destek verdi. Ekipler depremden etkilenen yurttaşlara bin gıda paketi, 12 bin şişe su, 500 kutu çay ve şeker, 3500 litre süt, 33 bin 255 kişilik çorba, döner ve ayran ulaştırdı. Sabah saatlerinden itibaren ise 20 bin simit ve boyozun çay ve peynirle dağıtımı başladı.

Battaniye dağıtıldı

Gıda desteklerinin yanı sıra 1000 polar, 200 yağmurluk, 500 kişilik giyim malzemesi, 100 soba, 500 battaniye ve 100 çuval yakacak da İzmirlilere teslim edildi. 100 barınma, 3 taziye çadırı kuruldu. Çadır bölgelerinde ise 50 seyyar tuvalet hizmete alındı. 450 battaniye ve seyyar aşevi ise depremden büyük ölçüde etkilenen Seferihisar’a gönderildi.

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği ise 9 bin battaniye ve 4 bin kişilik çorbayı İzmirlilere ulaştırması için Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

95 bin maske dağıtıldı

Depremden zarar gören ya da geceyi parklarda geçiren yurttaşlar için pandemi önlemleri de alındı. Yurttaşlara 95 bin maske, 300 sıvı sabun ve 100 litre dezenfektan dağıtıldı.

Başkan Sandal: Tüm imkanlarımız Bayraklı ailemin hizmetindedir!

İzmir'de meydana gelen ve Bayraklı'da binaların yıkılmasına sebep olan depremin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Merkez Üssü Ege Denizi olan deprem sonrası hemen olay yerine gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, acilen kriz masası oluşturarak, depremzedelerin ihtiyaçlarına yanıt verdi. 

Depremin ardından Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binası kriz merkezine dönüştürüldü. Başkan Sandal'ın yanı sıra sürekli enkaz alanlarını ziyaret eden CHP MYK ve PM üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, İzmir milletvekilleri, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da Bayraklı Belediyesi kriz Merkezi'nde toplandı. Her milletvekilinin görevli olduğu enkazlarda depremzedelerin acil ihtiyaçları belirlenirken, Bayraklı Belediyesi, Büyükşehir ve İzmir'deki ilçe belediyeleri ile çevre illerdeki belediyelerden de gelen yardımlar vatandaşlara ulaştırıldı. Sabaha kadar görev yapan Bayraklı Belediyesi ekipleri, toplanma alanlarında, parklarda, sokaklarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı. 

6.6 büyüklüğündeki deprem anını belediye ana hizmet binasında yaşadıktan sonra acilen yıkılan binaların olduğu Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerine giden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sabahın erken saatlerine kadar alanda aralıksız görev yaptı. Kriz merkezindeki toplantılara Başkan Sandal'ın yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları, PM üyeleri, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

Ekipler, gece boyunca sahada ve kriz merkezinde hizmet verdi

Bayraklı Belediyesi büyük panik yaşayan vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı. Belediyenin tüm sosyal tesisleri halkın hizmetine açıldı. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri sürerken, diğer yandan belediye ekipleri geceyi parklarda ve toplanma alanlarında geçiren binlerce vatandaşa çadır, battaniye, su, çay, kahve, ayran, sıcak çorba, pide, sandviç, ekmek, maske, dezenfektan, ayakkabı ve mobil tuvalet gibi desteklerde bulundu. Gece yarısına kadar Bayraklı'yı karış karış gezen ekipler; bir yandan dağıtım yaparken,bir yandan da ihtiyaçları belirleyip, kriz masasına ileterek anında çözüm bulunmasını sağladı.

Bayraklı Belediyesi Kriz Merkezi'ne 0232 477 20 00 telefon numarasından dahili 612-614-633 veya 638 hatları tuşlanarak ulaşılabiliyor.

Karabağlar Belediyesi'nden sıcak bir el

İzmir'de dün meydana gelen şiddetli depremin ardından teyakkuza geçen Karabağlar Belediyesi, geceyi parklarda, açık alanlarda geçiren vatandaşları yalnız bırakmadı. Belediye ekipleri toplanma alanlarındaki vatandaşlara sıcak çorba, pide, ayran, çay gibi yiyecek ve içeceklerden ikram etti. Ayrıca battaniye ve maske dağıtımı da yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da ilçenin farklı noktalarındaki toplanma alanlarını ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşlara acil ihtiyaçları olup olmadığını soran Başkan Selvitopu, taleplerin yerine getirilmesi için belediye ekiplerini yönlendirdi.

İzmir'deki depremi en şiddetli hisseden ve can kayıplarının yaşandığı Bayraklı ilçesine de giden Başkan Selvitopu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a başsağlığı diledi ve “geçmiş olsun” dedi. Başkan Selvitopu, “Sarsıntıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Umarım iyi haberler alırız. Karabağlar Belediye olarak Bayraklı'nın yanındayız” dedi.

Karabağlar Belediyesi, depremzedeler için Bayraklı Belediyesi'nden gelen battaniye, su tankeri, jeneratör, ikram aracı, çorba ve pide konusundaki taleplerini de karşıladı.

Başkan Selvitopu daha sonra Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Otoparkı'nda oluşturulan kriz merkezine dönerek, çalışmaları yönlendirdi. Tüm ekiplerin sahada çalışmaya devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, acil ihtiyaç duyan vatandaşların 0232414 7765 numaralı HİM telefonunu aramalarını istedi.

Depremin hemen ardından belediyenin sosyal medya hesaplarından toplanma alanlarının listesi paylaşıldı. Bu listeye "http://www.karabaglar.bel.tr/sayfa/afet-sonrasi-toplanma-alanlari" linkinden ulaşılabiliyor.

Karabağlar'daki AKUT Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Yerleşkesi'nden hareket eden Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri de, Bayraklı'daki arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Gaziemir Belediyesi’nde deprem teyakkuzu

Gaziemir Belediyesi, merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan depremin hemen ardından teyakkuza geçti. Belediye ekipleri sokak sokak gezerek hasar tespiti yaptı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçedeki tüm mahallelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşların isteklerini dinledi.

Gaziemir Belediyesi, yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine girmek istemeyen yurttaşların gece konaklayabilmesi için Ahmet Taner Kışlalı, ESBAŞ ve Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonları'nın kapılarını açtı. Yurttaşlara; Aktepe, Gazi ve Zafer Mahalleleri, Festival Alanı, Esra Parkı ve Sarnıç Piknik Alanı’nda çorba, ekmek ve çay ikramında bulunuldu.

Çadır, ulaşım ve ambulans desteği

Ayrıca, depremin en yıkıcı etkisinin görüldüğü Bayraklı Manavkuyu'da evlerine giremeyen vatandaşlar için Gaziemir Belediyesi çadır desteği sağladı. Gaziemir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren iki ambulans da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Kent dışından gelen AFAD ekiplerine ulaşım desteği verilerek, bu ekiplerin belediye araçlarıyla, binaların yıkıldığı bölgeye ulaşması sağlandı.

“Yurttaşlarımızın yanındayız”

Depremden hemen sonra sokağa çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, eşi Deniz Arda ile birlikte afet sonrası toplanma alanlarında ve parklarda toplanan yurttaşları ziyaret etti. Gaziemirlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Arda, yurttaşlardan taleplerini de dinledi. Arda, ilçedeki çalışmalarının ardından kurtarma çalışmalarının devam ettiği Bayraklı Manavkuyu'ya giderek evlerine giremeyen vatandaşlara destek verdi.

Başkan Arda, “Depremin hemen ardından mahalle muhtarlarımızla iletişime geçerek, ekiplerimizle sokak sokak gezip hasar tespiti yaptık, ihtiyaçları belirlemeye çalıştık. Tüm imkanlarımızı seferber ederek yurttaşlarımızın yanında olduk. Belediyemizin spor salonlarını, evlerine giremeyen yurttaşlarımızın kullanımına açtık. Afet sonrası toplanma alanlarında acil durum çadırları kurarak kullanıma sunduk. Sağlık hizmetlerimizi yürüten iki ambulansımızı da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik. İhtiyaç duyan her vatandaşımıza yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Doğal afetlere hazırlıklı olmalıyız”

Gerekli önlemlerin alınarak doğal afetlere karşı her an hazır olmanın öneminde değinen Başkan Arda şunları söyledi: “Depremin ülkemizin bir gerçeği olduğu bilinciyle ilçemizde, 100 bin kişinin toplanabileceği 38 afet sonrası toplanma alanı belirledik. Bu alanların haritasını web sitemiz üzerinden yayınlayarak yurttaşlarımızın bilgisine sunduk. Yine yurttaşlarımızın doğal afetler konusunda bilinçlenmesi ve doğal afetlere karşı gerekli önlemleri almaları için hazırladığımız Doğal Afet El Kitapçıkları’nı hemşerilerimize dağıtmıştık. Yaşadığımız son deprem bir kez daha gösterdi ki gerekli önlemleri alarak doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız.”

Balçova Belediyesi, tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında

Ege Denizi’nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem İzmir’in tüm ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremleri yoğun olarak hisseden ilçelerden olan Balçova’da da vatandaşlar koşarak evlerinden ve işyerlerinden çıktı. 15 saniye süren depremin hemen ardından kriz masası kurulan Balçova Belediyesi’nde ekipler ilçe genelinde çalışmaya başladı.

İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çatlaklar oluşan binaları kontrol ederken, diğer ekipler parklarda ve toplanma alanlarındaki vatandaşlara içecek, yiyecek ve maske dağıttı. Balçova Mahalle Afet Gönüllüleri beş ayrı bölgede bulunan Afet Konteynırlarını açarak hazır hale getirdi. MAG ekipleri talep olması halinde Bayraklı ilçesine destek vermek üzere hazır duruma geçirildi.

Toplanma alanları denetleyerek vatandaşlarla sohbet eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Tüm İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlçemizde çok ciddi bir sıkıntı yok. Ancak ilçemiz depremi yoğun olarak hisseden bir bölgede. Vatandaşlarımızda evlerine girmeye korkuyorlar. Biz de vatandaşlarımızın geceyi rahat geçirmeleri için tüm önlemlerimizi aldık. 6 bin kişilik pide yiyecek dağıttık yanında su ayran ve maske dağıttık. Vatandaşlarımızın acil bir durumda belediyemizin Whatsapp 0 533 071 1881 numaralı Whatsapp hattına ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.