Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında İzmir'de de anıldı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarında arabalarıyla işe giden vatandaşlar, saat 9.05'te arabalardan inerek saygı duruşunda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı dolayısıyla İzmir'deki depremin ardından 75. Yıl Parkı içinde kurulan çadır kentte kalan depremzedeler 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Atatürk Büstü’nün etrafında ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan depremzedeler, saygı duruşunun ardından Atatürk Büstü’ne karanfil bıraktı.
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yılı dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yılı dolayısıyla İzmir'de anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada çevre yollardaki araç sürücüleri kornaya basarak, bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarına çıkarak kıyıya yakın gemiler de sirenlerini çalarak saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. (İHA-AA)
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yılında İzmir'in 30 ilçesinde özlemle anıldı.
Çeşme ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yılı nedeniyle düzenlenen anma töreni, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Resmi törende, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi. Törende çelenkler sunuldu, ardından saat 09.05'te ise siren sesleriyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağımız göndere çekildi. 
 
Pandemi önlemleri nedeniyle açık havada gerçekleştirilen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma, 9 Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından yapıldı.
 
Buca’da hayat durdu
Buca'da anma programının adresi Buca Çevik Bir Meydanı oldu. Programa; Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Garnizon Komutanı Derya Okan Doğan, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Meydandaki Atatürk anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Buca’da hayat durdu. Kentin dört bir yanını saran siren seslerine sürücüler araçlarından inerek kornalarıyla eşlik etti.
Öte yandan vatandaşlar, Buca Belediyesi önündeki Atatürk anıtını doldurdu. Vatandaşlar, Buca Belediyesi personeli ile birlikte alanda 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını hep bir ağızdan okudu.

Aliağa'da da tören vardı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında Aliağa'da da düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende; kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Saat 09.05'te ise çalınan sirenlerle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Garnizon Komutanı Vekili Hv. Svn. Binbaşı Bulut Cağlar Deniz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayraklı'da da tören yapıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82'nci yıl dönümü nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayraklı'da da törenler vardı. Depremzede vatandaşlar, saatler 09.05'i gösterdiğinde çadırkentte ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu. Sevgi Yolu girişindeki Atatürk anıtında düzenlenen çelenk sunumuna ise; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Ege Ordusu Komutanlığından Bülent Akbaş, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve bürokratları, askeri erkan, gaziler, sivil toplum örgütleri başkan ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı. (İHA)